Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérnyomásbeállítás milyen...

Vérnyomásbeállítás milyen szakorvos feladata?

Figyelt kérdés
Kardiológus vagy belgyógyász?

nov. 22. 20:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem baj, kifizetem a magánrendelést, rá kell nézni a mitralis prolapsusomra.
nov. 22. 21:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Kardiológiai téma, de jellemzően tényleg a háziorvosi feladat.

Magas a vérnyomásom nekem is, amit már sok éve kezelünk. Az évek során látott már több háziorvos, kardiológus és belgyógyász is. Arra jók csak, hogy gyógyszert adjanak, ha szükséges, mert az életmódváltásba nem tartozik bele semmi egetrengető, amit egy átlagos ember ne tudna magától. Sportolj, ne legyél elhízva és ne egyél túl sok sót. Nekem sok éve a kardiológus magándoki még ennyit se mondott, csak közölte, hogy adjak le 10 kilót és 10-zel lemegy majd a vérnyomásom magától. Nagyon hasznos volt. :) (Nem csökkent a vérnyomásom miután leadtam 10 kg-ot amúgy.)

Aminek lenne még értelme az egy vérkép lenne a koleszterinszint miatt. Illetve én magas EPA és DHA tartalmú omega 3-at szedek a szívegészségre, de ezt nem orvos mondta, hanem magamtól kezdtem el.

nov. 22. 21:08
 13/15 A kérdező kommentje:
Akkor majd bejelentkezem vérvételre is. Koleszterinen kívül mit kérjek még? Vagy csináljak egy nagy rutint, abban minden van
nov. 22. 21:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Az életmódváltás részt bízd dietetikusra
nov. 23. 06:14
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14# Az életmódváltás nem csak táplálkozásból áll.
nov. 24. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!