Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Igénybe vehetem e Budapesten...

Gungasam kérdése:

Igénybe vehetem e Budapesten a XVII. kerületi szakorvosi rendelő ellátását (ott laktam régebben) Tápiószecsői lakosként? Orr-fül-gégészetre mennék ahol nem kell időpontot kérni csak a helyszínen regisztrálni

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen távolság szempontjából majdnem mindegy , hogy jászberényi vagy a rákoskeresztúri szakrendelőbe megyek de a rákoskeresztúri ismerősebb és talán hamarabb sorra kerülnék. Mostanában a garatom rosszalkodik és már nem tudom milyen egyéb itthoni "terápiát" folytathatnék a gargarizáláson túl. Se nincsen bedagadva se nem vagyok lázas, nem is fáj de sokat kell köhécselnem és hurutos néha rettenetesen. Talán ha bacik volnának vagy vírus, akkor durvábban jelentkeznének a felsorolt tünetek de nincsenek. Így marad a gyógytea és a szódabikarbónás öblögetés. Remélem a doki kenetet vesz és kitenyésztenek a laborosok valamit ami ellen van az orvosnak ellenszere.

#orr-fül-gégészet #idegen területi lakos #nem kerületi lakos
ma 15:10
 1/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyelőre nem. Januártól lesz az, hogy akárhová lehet időpontot foglalni majd az egészségablak appban
ma 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Két módon juthatsz be. Ha van megnyitva egészségablak felőli időpontfoglalásuk, akkor onnan. Vagy ha megtarottad az ottani ideiglenes lakcímedet, vagy az ottani háziorvosodat, akkor az ő beutalójával.
ma 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Az ottani háziorvosomat nem tartottam meg de talán elég jó (pálinkás) viszonyba vagyok vele, de hogyan jön ide a háziorvos? Az idén már egyszer előfordult, hogy ugyan telefonon, de egy teljesen "lakhely idegen" ellátást vettem igénybe. Nevesen a hatvani Albert Schweicer Kórház aszódi rendelőjében csináltattam ultrahang vizsgálatot a sérvemről, amit Nagykátán diagnosztizáltak és Jászberényben műtenek majd. Tulajdonképpen most is hasonlóról van szó mert a laborvizsgálat a fő cél, mindegy melyik orvos által. Úgy érzem "országos" beteg vagyok...Minden esetre köszönöm a tippeket!
ma 17:42
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Országos intézet fogad csak mindenhonnan betegeket eddig, a szakrendelők csak a területileg hozzájuk tartozókat.
ma 19:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Mehetsz

1) állandó lakóhely szerint,

2) bejelentett tartózkodási hely szerint,

3) a háziorvosod rendelőjének címe szerinti szakrendelőbe is,

ezekben kötelesek ellátni. Utóbbihoz kérhetnek praxis igazolást vagy beutalót.

Másik szakrendelőben is fogadhatnak, de nem kötelesek és nem szoktak. Egyre többen járkálnak messzebbre is ellátásokra, hiszen a speciálisabbakat, mint pl. a szülés már lassan csak a vármegye-/régióközpontokban lehet igénybe venni.

ma 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!