Ilyen esetben (hogy) kell fizetni a tb-t?
Figyelt kérdés
Álláskereső vagyok de nem kapok járadékot, december havi tb-t fizetni kellene.
Olvastam hogy max 15 napig tudok vállalni alkalmi munkát egy hónapban és akkor nem kell kijelentkezni, de ilyenkor mi van a tb-vel? Ők fizetnek egy részt meg én is?
ma 11:59
1/6 A kérdező kommentje:
Oh és elvileg ma jár le, de egyelőre még zöld lámpás az appban és nem kaptam semmi üzenetet😅
ma 12:02
2/6 anonim válasza:
Akkor azokat a napokat kell befizetned, amin más által nem vagy biztosított.
3/6 anonim válasza:
45 nap türelmi idő van a jogosultság megszűnésétől számítva, csak azután kell fizetni. Addig a NAV küld egy üzenetet a tárhelyedre, amiben leírják, hogy mennyit és milyen határidővel kell fizetni, milyen számlaszámra. Addig zöld vagy, sőt utána is, mivel utólagos fizetés van, ha ez az első hónap amikor kell, akkor december 12. a határidő, addig is zöld vagy. Ha addig nem érkezik meg, akkor piros leszel, ami azt jelenti, hogy még ellátnak, de az orvos figyelmeztet, hogy rendezd a jogviszonyod. Ha 6 havi tartozás gyűlik össze akkor barna leszel, ilyenkor már nem látnak el, kivéve az életmentő beavatkozásokat, de azokat is utólag kiszámlázzák. Egy műtét milliós költség.
4/6 anonim válasza:
Alkalmi foglalkoztatás esetén is magadnak kell fizesd a tb-t.
5/6 A kérdező kommentje:
A december havi határideje nem január 12. amúgy? És akkor január 3-ig még türelmi idő ha ma van a jogosultság utolsó napja...és a novemberből maradtat nem kell fizetni a türelmi idő miatt (meg a decemberit se)? Hanem valószínűleg a januárit február 12-ig? Bocsi az értetlenkedésért csak tutira akarok menni😅
ma 12:41
6/6 anonim válasza:
Pontosan így van, ha ma van az utolsó nap, ahhoz hozzátéve a türelmi időt január 3.-a lesz az első fizetős nap, amit február 12.-ig kell majd befizetni. Az első hónapban a napidíjat kell majd szoroznod 29-el, mert az első két napra még jár a türelmi idő. Onnantól a havidíjat kell fizetni addig, amíg nem leszel biztosított. Ha ez nem elsejére esik, akkor megint lesz majd egy tört hónap, például ha február 15.-én leszel biztosított, akkor 14 napnyit kell fizetni. Ha már januárban biztosított leszel, arra a pár napra kell amíg nem voltál, például ha január 15.-től leszel, akkor 12 napnyit kell. Ha pedig még a türelmi idő alatt leszel, akkor nem kell fizetni semmit - pont azért van, hogy tudj új munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!