Nem adott a háziorvos antibiotikumot, rá két napra a beteget mentő vitte be tüdőgyulladással. Hibaztathato az orvos, ha akkor nem tartotta indokoltnak?
Figyelt kérdés
nov. 13. 22:54
11/17 Ypszilon1980 válasza:
#10: Én nem olvastam olyat a kérdésben, hogy meghalt volna a beteg. De ezek teljesen jogos kérdések, felvetések, viszont az a baj, hogy az orvosok oldaláról ezt máshogy nézik, orvosi hiba nem annyira egyértelmű, mint az, hogy most valamit nem csinált meg egy takarító, ami egyből látható. Inkább az etikai része az ami az embereket zavarja. Ebből is látszik, hogy mennyi a hiány és azért nincs szankció, mert nem tudják pótolni. Bár az is érdekes, hogy 2 hetente, havonta biztosan van egy sztori, hogy pénz elfogadás miatt tartóztattak le orvost, az fontos ugyan, de mégis fontosabb, mint egy emberélet. Egyébként anyám is egy orvosi műhiba következménye miatt halt meg, és ebben a legszörnyűbb az, hogy én is eü-ben dolgozom azért, hogy segítsek másokon, és mégis ezt kaptam az élettől, ez ilyen, a sors nem válogat.
12/17 anonim válasza:
#11: Lehet, hogy ezzel kevertem: [link]
Kísérteties a hasonlóság.
13/17 Ypszilon1980 válasza:
Ez is nagyon durva sztori, de itt olybá tűnik, hogy a Kérdező magára utal a kérdésben is.
14/17 anonim válasza:
Végülis azt sem tudhatjuk, hogy a kérdésben jelölt eset megtörtént-e. Ott még E/3-ban írt a kérdező a betegről.
15/17 anonim válasza:
A tüdőgyulladás lehet súlyos, meg lehet kevésbé, halálról pedig szó sem volt, itt történt egy vizsgálat, született egy döntés, ezért senki nem fogja elmarasztalni az orvost mert nem hibázott. Amikor vizsgálunk a beteg akkori állapotát látjuk nem pedig a két nappal későbbit.
Jelenleg a világban iszonyatosan nagy antibiotikumok rezisztencia van, mely csak növekedni fog. Pontosan eldönteni hogy egy betegnek kell e antibiotikum esetleg CRP nézéssel lehetne de arra, hogy minden betegnek aki egy takonnyal meg egy kis köhögéssel bejön nincs kapacitás, köszönhetően az irreálisan nagy 2000 fő feletti körzeteknek. Kicsi körzet viszonylag kevés van.
16/17 anonim válasza:
Tizes meg mielőtt az orvosokat kritizálja jó lenne ha vissza menne általános iskola alsó tagozatba, mert az alapvető szövegértéssel is igen komoly problémái vannak.
17/17 anonim válasza:
16-os menjen vissza, ha ennyiből tudni véli, hogy ott minden rendben zajlott. Minden okom megvan arra, hogy kritizáljam azokat, akik pontosan egymást is kritizálják előttem, csak valahogy a nyilvánosság előtt mosdatják ki egymást minden vállalhatatlan hibájukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!