Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem adott a háziorvos antibiot...

Nem adott a háziorvos antibiotikumot, rá két napra a beteget mentő vitte be tüdőgyulladással. Hibaztathato az orvos, ha akkor nem tartotta indokoltnak?

Figyelt kérdés
nov. 13. 22:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Nem.
nov. 13. 22:54
 2/17 A kérdező kommentje:
A tüdőmön nem hallott semmit. Amikor legközelebb mentem szóvá tettem, erre meg ő volt felháborodva.
nov. 13. 22:55
 3/17 anonim ***** válasza:
17%
kikell rúgni a háziorvost, csináld azt amit én és jelentkezz be egy másik háziorvoshoz addig csináld amíg normális orvoshoz nem kerülsz
nov. 13. 23:13
 4/17 anonim ***** válasza:
95%
Mármint pontosan miért volt felháborodva? Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy ha akkor elkezded szedni, akkor nem lesz olyan az állapotod, hogy mentőt kell hívni, illetve nem lesz tüdőgyulladás.
nov. 13. 23:14
 5/17 anonim válasza:
12%
Én 30 éve nem vettem be antibiotikumot. Minek az? Gyerekem is úgy nőtt fel (21 éves) hogy sosem szedett semmi gyógyszert. Nem hibáztatható, lehet ezt kezelni otthoni gyógynövényekkel.
nov. 13. 23:27
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

Két nap kevés, hogy az antibiotikum hasson. De ártani nem ártott volna. Csak most már szigorodtak az antibiotikum felírásának szabályai, és nem írhat csak úgy szinte mindenkinek egy kis megfázásra. Persze ez most komolyabb volt sokkal. De lehetett vírusos tüdőgyulladás is. Aminél nem hat az antibiotikum. Lehet hogy az orvos hibája, lehet nem. De azt tudjuk, hogy soha semmiért nem vonják felelősségre őket, még halál, bénulás, vagy más a beteg életét megnyomorító hiba miatt. Lehet pereskedni, de nincs értelme, mindenki mellettük állna ki, akkor is, ha tényleg ő hibázna, és semmilyen büntetést nem kapna. Mert túlzottan "szent

teheneknek" számítanak. Nagyon nagy szükség lenne több orvosra, és a maradékot akik még rendelnek házorvosként mindenképp meg szeretnék tartani, és ez szerintük mehet néhány "elégedetlen" beteg rovására is. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de több száz, vagy akár több ezer beteget gyógyítottak meg, és mentették meg az életüket, ami azért sokat nyom a latba, ha valaki ellenük akarna menni. Illetve a szóban forgó orvos ellen is akár.

nov. 13. 23:30
 7/17 anonim ***** válasza:
51%
Vagy 30 éves sztori, de emiatt majdnem meghalt a tesóm. Igazán vállalhatnák a felelősséget, ha valamit elbasznak. Persze az akkori doktor is mosta kezeit, de kis közösség lévén meghúzta magát.
nov. 13. 23:45
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Az orvosnak joga van tévedni. Azért, aki gyakran téved, ahelyett én keresnék másik orvost. Jelen esetben az orvos felháborodása nem tudom, hogy minek szólt, de semmiféle büszkeségre nem ad okot a hibája.
nov. 14. 06:15
 9/17 anonim ***** válasza:
52%

Itt semmi szakmai hiba nem volt. Megvizsgálta a beteget nem tartotta abban a pillanatban indokoltnak. Pont. Aztán betegnek változott az állapota. Ilyenkor a korábbi döntést felül lehet bírálni de pl. lehet valakinek covid pneumoniája amire továbbra sem kell antibiotikum.

Ezen kívül az ajtón az van kiírva hogy orvos nem pedig az hogy jós.

Ez az elviszem a kártyám meg a kedvencem egy kártyáért max kb 500 forintot kapunk havonta. A finanszírozás csak kis része a kártyapénz. Most sokkal jobban megéri ha kevés betege van valakinek. A legtöbb háziorvos nem is vesz most ezért át beteget. Meg azért aki át akar jelentkezni az az esetek 99 százalékában problémás, vagy hülye beteg.

nov. 17. 16:59
 10/17 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos eltűnt a hozzászólásom. Úgy tűnik, hogy itt bűnpártolás folyik moderáció alatt. Az orvosképzésre is szinte mindenki államilag támogatott/ösztöndíjas formában jelentkezik. Ez mai áron 1,3M x 12 = 15,6 millió forint. Ezért a pénzért joggal várja a társadalom, hogy egy végzett orvos felismerje, ha a betege egy akut betegség következtében haldoklik és a tudomány aktuális állása szerint segítsen rajta. Aki képes egy haláleset alá halottgyalázó módon "problémás, vagy hülye beteg"-ként titulálni a jogos elvárást és elfelejti, hogy mire esküdött fel, az nem való orvosi pályára, nem érdemli meg a gyógyítóknak járó tiszteletet. Minden dolgozótól elvárnak eredményeket, még egy takarítótól is elvárják, hogy az ablak tiszta legyen, ne csak átkenje valami tisztítószerrel. Ez nem jóslás, hanem jogos elvárás. A kérdésben szereplő beteg meghalt. Ez az eredmény semmilyen büszkeségre nem ad okot. Ha az ablak maszatos lesz, a takarítót kirúgják, hogy még erre se jó. Ott nem hal meg senki, csak valaki elveszti a minimálbérét. Az orvosoknál miért nincs semmilyen önreflexió? Ott miért nincs senki, aki azt mondja, hogy ez így nincs rendben? Hogy néz tükörbe reggel az ilyen?
nov. 18. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!