Egy nyaki porckorong-sérv műtét mennyire veszélyes?
Lehet egy ilyet fognak rajtam elvégezni 1-2 év múlva viszont nagyon félek, hogy pont a nyakamnál kell a csigolyákkal foglalkozni, közel az idegekhez..
Van %-os esélye esetleg a sikertelen műtétnek?
A nyaki porckorongsérv-műtétek mára elég biztonságosnak számítanak, különösen a fejlett technológiáknak és a tapasztalt sebészi eljárásoknak köszönhetően. Az ilyen típusú műtéteket gyakran végzik, és a legtöbb esetben sikeresen enyhítik a fájdalmat és a neurológiai tüneteket, amelyek a nyaki gerinc idegeire ható nyomásból erednek.
A kockázatok valóban jelen vannak, főként azért, mert a nyaki terület közelében találhatók az idegek, a gerincvelő, valamint az agyhoz vezető vérerek. Azonban a statisztikák szerint ezeknek a komplikációknak az előfordulása viszonylag alacsony, különösen tapasztalt szakemberek kezében. Általában a sikeres műtétek aránya 90% körül mozog, de a pontos esélyek attól is függenek, hogy milyen típusú műtétre kerül sor (például minimálisan invazív vagy hagyományos beavatkozás).
Néhány lehetséges kockázat lehet:
Infekció vagy vérzés a műtét helyén
Idegsérülés vagy egyéb idegi szövődmények (ezek szerencsére ritkák)
Hegesedés vagy egyéb gerincproblémák később
Ha lesz időd és lehetőséged, érdemes alaposan átbeszélni az orvosoddal az aggodalmaidat, és kérdezni a konkrét műtéti módszerekről, amelyek az adott helyzetedben szóba jöhetnek. Ez segíthet megnyugodni, és jobban megérteni a beavatkozás kockázatait és előnyeit.
27F
Kedves Kérdező!
Mi lett a fitymaműtéttel, a benőtt körömmel?
Illetve látják-é a gonosz orvosok az adataidat a felhőben?
Mi lett a gyomortükrözéssel?
Az otthoni infúzióval?
Fejfájásod, dobhártyád hogy van?
A stroke már nem gond?
Kreatívabb kérdéseket várunk!
#4 de a nyaki műtétnál van legnagyobb veszélyben az egész tested további működési
volt már műtétem amiktől egyáltalán nem féltem mert pl orr
de igen tudom
Nekem ez akkor lesz 2 ev mulva ha a torna nem segit
De asszem a 14. Helyen járok ezzel 5 év alatt és eddig nem nagyon sikerult
És kezdem erről az oldalról feladni 😞
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!