Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » [Sokszor volt már] De muszáj...

[Sokszor volt már] De muszáj megkérdeznem: miért a betegnek kell jeleznie és kérnie, hogy kapjon gyógyszert, miért nem megy ez automatikusan?

Figyelt kérdés

Tényleg szeretném, ha valaki elmagyarázná, hogy aki például szívbeteg, cukorbeteg, vagy magasvérnyomása stb., annak miért kell feleslegesen terhelnie az orvost (de inkább az asszisztenst), azért, mert csak egy-három hónapra lehet gyógyszert felíratni.

Lehet, hogy újat mondok az egészségügy irányítóinak (és a benne dolgozóknak), hátha olvassa valaki közülük is, nem, egy cukorbeteg stb. nem fog meggyógyulni, neki mindig kell az inzulin stb.

Az a kérdésem, hogy miért nem addig jár folyamatosan a gyógyszer a informatikai rendszer szerint (most jelentek meg ezek az újdonságok, a nevük számítógép!; állítólag már nálunk is elérhetők ezek az ördögi masinák), amíg az kezelőorvos le/át nem állítja?

Nem egyszerűbb és értelmesebb, hogy a beteg folyamatosan veheti ki (havonta, kéthavonta, vagy akár háromhavonta) a gyógyszereit, és sem neki nem kell állandóan leveleznie, telefonálnia, cetliket írogatnia, sem pedig a orvosnak nem kell felírnia újra és újra, hiszen a krónikus betegségeket éppen azért nevezik krónikusnak mert általában nagyon sokáig, a legtöbb esetben egy életen át elkísérik az embert.

nov. 5. 09:38
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

kérdező, szerintem - ismétlem, szerintem! - nem az volt a cél, hogy 3 havonta sz*passanak a gyógyszer felírtatással, hanem az, hogy ha krónikus beteg vagy, (és valószínű, hogy az állapotod nem is változik), az orvos lásson téged 3 havonta. Vizsgáljon meg és kérdezzen ki a mellékhatásokról. Esetleg változtasson a dózison, vagy javasoljon újfajta gyógyszert.

Ez nyilván nem valósul meg a gyakorlatban..

De szerintem ez volt az eredendő cél.

nov. 5. 10:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a háziorvosom nem hajlandó 3 hónapra felírni a Bisoprololt.

Direkt kértem 2 hete. És nem.

Azt mondta,hogy 4 kiváltásnak lennie kell egy évben, ez a szabály.

Anyámnak meg felírja másik orvos másik városban...

nov. 5. 14:50
 3/3 Justinianus ***** válasza:
Engedd el, "az egészségügy irányítóinak" valószínűleg több eszük van, mint neked.
nov. 5. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!