Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtét után hogy megy haza a...

Műtét után hogy megy haza a beteg? Betegszállítót intéznek neki automatikusan vagy neki kell megszervezni a hazajutást?

Figyelt kérdés

Térdműtétről van szó, egy napos sebészeti beavatkozás, azaz másnap ha nincs semmi komplikáció, akkor hazamehetek, de hetekig nem állhatok a műtött lábamra.

Saját, családi autónk nincsen, de a kórház és a lakás közt kb 10 perc a táv kocsival.

A hazajutásról senki semmit nem mondott, igaz elfelejtettem megkérdezni is.. pár hét múlva lesz a beavatkozás.

A szakorvosommal már csak a műtétkor fogok találkozni legközelebb. Kitől kérdezhetném ezt meg?! Vagy egyszerűbb, ha megszervezem magamnak a hazajutást? Egy sima autóban tudok majd így műtött lábbal utazni, ki-beszállni?!

Azért csak jobb lenne a betegszállító.. 🤔 de nem ismerem a protokollokat.

szept. 2. 05:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szólsz ott, hogy rendeljenek neked betegszállítót.

Dec ez nem sürgős, sokan benne van, hogy estig vársz.

szept. 2. 05:57
 2/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
26%
Nincs benne, a fizetős betegszállításra nem kell sokat várni, általában pontosak. Magadnak kell intézni.
szept. 2. 06:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem műtét volt, egy félrelépés után kötöttem ki a sürgősségin, ahol begipszeltek combig (én totál nem számítottam rá, hogy nem saját lábon megyek haza).

Mi ráadásul negyediken lakunk, lift nincs, gondolhatod...

Mondták, hogy kérhetek betegszállítót, ők felvisznek lakásajtóig, de mivel nem sürgős eset, ezért 8-10 órát is ücsöröghetek.

Kérhettem volna fizetős betegszállítót, de a kocsival 10 perces távra is valami iszonyat pénz lett volna, huszonezer, és arra is lett volna néhány órás várakozás (még ha kevesebb is, mint a simára).

Végül párom eljött értem, hívtunk egy taxit, beküzdöttem magam ülésre feltett lábbal hátra, ez volt a leggyorsabb megoldás. A lakásba meg valahogy felvonszoltam magam. :D

Szóval kérhetsz betegszállítót, de az hosszú idő. Esetleg hívd fel a dokidat, nem e tud közbenjárni az érdekedben, talán úgy gyorsítható, ha ő rendeli.

Kocsiba - ha azzal mész esetleg - úgy szállj be, hogy fenékkel a jó lábad felőli oldalon, és átcsúszol a túloldali ülésre, a rossz lábadat az ülésen csúsztatva magad után. Tehát így féloldalasan fogsz ülni a végén. Nem árt, ha ehhez is van segítséged, a taxisok ritkán készségesek. Meg persze ez akkor megy, ha kapsz rögtön mankót meg valami rögzítőt, mert ha minimálisam se terhelhető a lábad, nem állhatsz talpra egyáltalán, akkor ez nem opció, hiszen a taxis a lakásba nem visz be.

szept. 2. 06:31
 4/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Akkor kell sokat várni, ha adhoc intézed, ha előre egy nappal pl tudod mikorra jöjjenek, előre megrendeled, akkor a fizetős akkorra jön,csak drága, valóban a taxit érdemes megfontolni.
szept. 2. 06:55
 5/10 Mad Max2 ***** válasza:

Nekem mind a két térdemet operálták kb 1 év különbbséggel,(igaz ez 25 éve volt nem most)

Mind a két esetben mikor hazaengedtek, megkaptama zárójelentést és vártam a mentőre ami hazavisz

Mert hogy ez jár tb alapon.

Mivel nem tudtam lábbraálni ezért kénytelenek megoldani a hazaszállításomat.

Gondolom ez hivatalosan most is igy van.

Bár azóta sokat romlott az EÜ ellátás színvonala igy el tudom képzelni hogy kell várnod akár egész nap a mentőre, vagy felajánlják hogy magán betegszállító cég hazavisz jó pénzért.

Én a helyedben taxival hazamennék...

Igaz az pénzbe kerül, de nem kell várnod

szept. 2. 08:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Kedves 5. válaszoló: 25 éve nekem is műtötték a lábam, akkor még gyerek voltam és betegszállító vitt-hozott mindig, még varratszedésre is úgy mentem, emlékszem. Akkor falun laktam és 50 km volt a kórház és a lakhelyem közt.. de mindig időben ott voltak, ott voltunk. Pedig többeket vitt akkor is. Most pont ezért kérdezem, mert ahhoz képest romlott is az ellátás és az ügyintézés is bonyolultabbá vált.

Szintén 4. emeletre kellene feljönnöm, de van lift. Esküszöm a hazajutástól jobban félek, mint a műtéttől. Két mankóval se tudom mennyire fogok tudni mozogni műtét után 1 nappal..

Gyerekként bent voltam 1 hétig, azalatt lehetett tanulni a járást, tornázni kellett. Most meg hipphopp már induljak haza :D mondjuk annyiból nem bánom, hogy jobb az otthoni környezetben lenni az biztos!!

Na mindegy, majd lesz valahogy. Legrosszabb esetben ismerőssel megoldjuk.

szept. 2. 11:39
 7/10 Mad Max2 ***** válasza:

Taxi hazavisz

Nem te leszel az első akit taxi visz haza...

szept. 2. 11:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Anyós betegszállítózik a kórházba minden alkalommal, hasonló, mint amit írtál, falu, messzebb a kórház, ő nehezen mozog, a tömegközlekedés nem kivitelezhető.

A vizsgálatra reggel időben odaérés még megy, neki a háziorvosa rendeli előre a betegszállítót, de hazafelé már amolyan "hozzák, ha ráérnek" módon megy, az egy darab kórházi vizsgálat egész napos program emiatt.

szept. 2. 12:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, a kocsiba beszállással kapcsolatban is! Megfogadom, ha taxi vagy barátok hoznak haza.
szept. 2. 15:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy állnak a dolgok, szimplán kidobják.
szept. 2. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!