Miért azokat a modern gyógyszereket erőltetik az orvosok, amikről semmit sem tudunk?
Nem károsak??
Olvasd már el egy olyannak a mellékhatásait.
Vagy pl az algopirin se új gyógyszer, majd be is vonták, mert kiderült, hogy öli a fehérvérsejteket. Persze a covid miatt vissza vonták a tiltást, akkor már nem számított.
Ezek pl szerinted minek a mellékhatásai:
- Magas láz, gyakori fertőzések, tartós torokfájás
- Nehézlégzés vagy nehezített nyelés, bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, szédülés
- Zavart gondolatok vagy hangulat
- Memóriazavar
- Görcsrohamok
- Hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, émelygés, szédülés, zsibbadás, beszédképtelenség, a beszéd nehezítettsége, a végtagok vagy az arc gyengesége vagy bénulása (az agyi történés vagy az agyi érkatasztrófa (sztrók) tünetei).
- Hallászavar (a hallásromlás tünetei).
- Fejfájás, szédülés (a magas vérnyomás, hipertenzió tünetei).
- Bőrkiütés, bíborszínű-vöröses pontszerű kiütések, láz, viszketés
- Hirtelen kialakuló nehézlégzés és mellkasi szorító érzés, sípoló légzéssel vagy köhögéssel
- Vérhányás (hematemezis) és/vagy fekete, vagy véres széklet
- Gyomorfájdalom, hányinger
- Hasmenés, hasi fájdalom, láz, hányinger, hányás
- Erős fájdalom a has felső részében
És ki se másoltam mindet. Ez a cataflam, minden gyógyszerek van mellékhatása. Az új gyógyszereket is ugyan úgy tesztelik és igazából ugyan az van benne, mint a régiben, csak esetleg sokkal olcsóbb.
Régi gyógyszer pl: Betaloc ZOK
semmiféle mellékhatása sincsen, 6 éves kortól(!!!) adható
ott van egy modern csoda: Tanydon, mellékhatása: SZEPSZIS, tüdő hegesedése
köszi....
képzeld, az algopyront akutan használod, sőőt én használtam is, semmi bajom nem lett tőle
de te nyugodtan bevennél olyan gyógyszert éveken át, ami köztudottan szepszist okoz?
Lehet nem tapasztaltál semmilyen mellékhatást, de a lehetséges mellékhatásai:
- szédülés, fejfájás;
- lassú szívverés, szívdobogás érzése a mellkasban;
- testhelyzet változtatás során jelentkező vérnyomásesés (nagyon ritkán ájulással társulva);
- hideg végtagok (kezek és lábak);
- hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, székrekedés;
- terhelésre jelentkező légszomj.
- égő, szúró érzés és zsibbadás, izomgörcsök;
- a szívelégtelenség tünetei (azaz a légszomj, a fáradtságérzés vagy a bokaduzzanat) átmenetileg fokozódhatnak;
- szívinfarktus közben a vérnyomás vészesen lecsökkenhet (kardiogén sokk);
- kis EKG-eltérések, melyek nem befolyásolják a szív teljesítményét (pitvar-kamrai ingerületvezetési zavar);
- duzzanat;
- gyomortáji/mellkasi fájdalom;
- a légutak beszűkülésének érzése;
- depresszió, a koncentrálóképesség csökkenése, aluszékonyság vagy alvászavarok, rémálmok;
- bőrkiütés (csalánkiütés, pikkelysömörszerű vagy vérellátási zavar okozta bőrelváltozás), fokozott izzadás;
- hányás;
- testsúlygyarapodás.
- szívritmuszavarok (szabálytalan szívverés), ingerületvezetési zavarok megjelenése az EKG-n;
- idegesség, szorongás, szexuális zavarok, beleértve az impotenciát is;
- májműködési zavarok (eltérések a májfunkciós tesztekben);
- hajhullás;
- orrfolyás allergiás reakció következtében;
- látászavarok, szemszárazság és/vagy a szem irritációja, kötőhártya-gyulladás;
- szájszárazság.
- a végtagok meglévő súlyos keringési betegségében, a rossz végtagkeringés súlyosbodása miatt, üszkösödés alakulhat ki;
- ízületi fájdalmak;
- emlékezetkiesés/memóriazavarok, zavartság, hallucinációk;
- fokozott napfényérzékenység miatti bőrreakciók, a pikkelysömör rosszabbodása;
- fülzúgás, az ízérzés zavarai;
- vérképzőszervi elváltozások (csökkent vérlemezkeszám a vérben);
- májgyulladás (hepatitsz).
Szóval ennek is van egy pár mellékhatása, amik persze nem kötelezően jelentkeznek, de a vizsgálatok és tesztem alapján ezek a tünetek jöttek elő különböző embereknél.
ezek mégse annyira ijesztők
beszéljünk a vényköteles szepszisről:)
Beszélhetünk a szepszisről is, de az imént egy olyan gyógyszert említettél aminek elvileg semmi mellékhatása nincs. Azért az ájulás szerintem picit komoly dolog lehet. Akár vezetés közben kanyarban, vagy ha hirtelen mozdulsz az utcán és összeesel.
Valamint mint mondtad ez 6 éves kortól adható. Most ennek tudadtában olvasd végig mégegyszer. Melyik az a mellékhatás amire azt mondod, hogy egy 6 évesnél full oké lenne??
Memória zavarok?? Vagy hogy pl a keze elkezdene üszkösödni?? Noha nem egy szepszis, de egy üszkös végtag is jó buli lehet. Mondjuk egy 6 éves memória zavaros is jó lenne.
Üszkösödés, memória: gondolom az olyan nyuggereknél alakult ki, akinek az elfekvőben adták, aztán le kellett papírozni mint mellékhatás.
Nekem semmiféle mellékhatása nem volt a Betalocnak, középiskolásként szedtem, kiválóan érettségiztem.
De a szepszis elég fura... az egy infekció nyomán alakulna ki, nem?
Az idegesség és a zavartság is illene rád, bár nem szeretnék személyeskedni.
Amúgy kórházban nem tudom mennyire tudod, de beteg embereket kezelnek. Ha adott egy idős beteg akinek keringési problémái vannak, mert ugye valamiért ott van, akkor nem kell a gyógyszerre fogni. Ezt egészséges emebrekről írták, valamint esetleg még a tesztalanyok között volt olyan aki ezt tapasztalta és nem szimplán mikor már kikerült forgalomban. Régebben nem vizsgáltak úgy gyógyszereket és nem is volt ennyire túl lihegve a dolog. A heroin is ment egy időben, mint köhögés elleni szirup és a kólában is volt kokain. Teljesen jó volt az. Azért ebben az időben elhiszed, hogy nem voltak olyan komoly előírások a gyógyszerekre, mint manapság??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!