Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg nem normális hogy...

Tényleg nem normális hogy ennyi szűrővizsgálatra járok?

Figyelt kérdés

Megkaptam egy családtagtól hogy nem vagyok normális hogy ennyi szűrővizsgálatra járok és hogy hipohonder vagyok. Ezekre szoktam járni évente:

anyajegyszűrés, szemvizsgálat, rákszűrés+nőgyógyászati ultrahang, mellultrahang, veseultrahang (volt már párszor vesekövem). Plusz a szokásos vérvételre járok még el minden évben, ahová a háziorvos küld.

Ez tényleg túlzás? Ti mikre szoktatok járni?

okt. 29. 14:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%
NORMALIS. Nyugaton irigy csináljak, évente egyszer jól atnezetik magukat. Ami nem csak vérvétel, hanem legalább ultrahang. Nem hiába van az, hogy rakos betegségeknel bizonyos nyugati országokban jóval jobb a túlélesi esély. Akár duplája is mint itthon. Úgyis szuroviszgalatokon veszik észre, korán.
okt. 30. 05:55
 12/23 anonim ***** válasza:
36%
Amikor mar fáj, és az ember fogy ezerrel, rosszul van akkor már sajnos sok esetben kva késő és áttétek vannak. Amíg nem fáj és nincs tünet addig lehet kezelni. Konkrétan ki lehet vágni jó eséllyel.
okt. 30. 05:56
 13/23 anonim ***** válasza:
43%

Emellett eszel rendesen? Vagy hús, liszt ilyesmik kilőve?

Szedsz vitaminokat is sokat?

Mindig azt hiszed, hogy neked most valami bajod van? Hullik a hajad, fehér vagy, gyenge, székleted és semmi sem jó szerinted?

Az a kb. soha senki semmit megjegyzést ne tegyen ami egészséggel kapcsolatos mert azonnal ideges leszel, hogy neked tuti nagy bajod van és menni kell orvoshoz??

okt. 30. 06:12
 14/23 anonim ***** válasza:
49%

#7 "Hany eves vagy? A vesekő miatt gondolom hogy 40 feletti"

A vesekő egyáltalán nem függ össze az életkorral. Nekem 21 évesen volt először vesekövem, kollégám most 30 és a héten került be kórházba vesekő okozta elzáródás miatt.

Kérdező: Ezek nem felesleges szűrések (egyedül a szemvizsgálatot érzem kicsit túlzásnak évente, ha egyébként panaszmentes vagy)

okt. 30. 08:39
 15/23 anonim ***** válasza:

Normális, valószínűleg több hasznot hozhat, mint bajt.

Az a nem normális, ha adókedvezménnyel és népneveléssel terelik az embereket szűrővizsgálatra, ill. normaként állítják, mert "nyugaton az a normális". Az a nem normális, amikor az emberek kikérik maguknak, hogy valaki nem megy el, mert az ő adójukból kell majd többet költeni a kiszűretlen betegség költésére. Pedig ilyenkor nem az el nem menő személlyel, hanem az állammal kéne vitázni, hogy ha valaki nem megy el, legyen fizetős az ellátás például.

Az én személyes döntésem, hogy nem fogok elmenni, de 2025-ben a többség el fog, mert a munkáltató fogja kérni. Ebben ellenzék, kormány, szakma, civilek egyetértenek, és mind hazudnak amikor a kötelezhetőség jogosságáról beszélnek (jogi szempontból tény az, hogy nem lehetséges a kötelezés, de azért hazudnak, hogy elmenj, ahogy a magánnyugdíjnál is behazudták, hogy nem lesz nyugdíjad, ha nyilatkozol, hogy ne vegyék el).

nov. 5. 12:48
 16/23 anonim ***** válasza:
: sajnos itthon így megy, valahogy ösztönözni kell az embereket erre. Nyugaton megertik a hasznát és elmennek maguktól. Mondjuk több pénzük is van rá.
nov. 5. 20:32
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Én évente járok laborra és nőgyógyászhoz, bőrgyógyászatira csak azért 2-3 évente, mert kevés anyajegyem van, és ebból is kb 3 dudorodik ki. Tudom, hogy látásvizsgálatra is kéne menni, de azt sajnos hanyagolom. + fogorvos.
dec. 9. 09:11
 18/23 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Senkit nem bíztatok arra, hogy ne menjen el, de azt mindenki tartsa észben, hogy 2026 jan 1-től lehetőség nyílik az EEESZT adatokat külföldi szervereken AI-val elemeztetni. Ebben nagy pénz van, ezért akarják elsősorban, hogy elmenj, és minél több adatot megadj.

Tehát menj el ha el szeretnél, de tartsd észben, hogy az egyszer megadott adatot már sohasem tudod meg nem adottá tenni! A téves, valóságnak nem megfelelő EESZT adatmegadást a törvény nem bünteti, ezért nem fog hátrány érni. Tehát mint opció mindenki legyen tudatában, hogy adatvédelmi célból bátran adhat meg téves TB-számot vagy egyéb adatot. Én magán fogászaton így csinálom, mert semmi közük az adataimhoz.

dec. 9. 14:30
 19/23 anonim ***** válasza:
Évi egy teljes hasi ultrahang komolyabb vérkeppel kiegeszìtve nem ártana senkinek.
dec. 9. 21:07
 20/23 anonim válasza:
Régebben jártam, ma már nem látom értelmét.Ebben az egészségügyben kevés az esély, hogy meggyógyítsanak. Aki kénytelen orvoshoz járni, az tudja miről beszélek, akinek hál'Istennek nem kell, az majd megtapasztalja... Arról nem beszélve, hogy némelyik szűrővizsgálat nem kicsit veszélyes, csak erről az orvosok kussolnak nagy ívben. Ez mellé még mindig kőkeményen alkalmazzák a középkori módszereket, a beteg nem nagyon számít, érzéstelenítés helyett, "ezt ki kell bírni!" Ma már nem kell kibírni semmit, áll ott a tudomány. Meg ha mindenki eljárna szűrővizsgálatokra, összeroppanna az egészségügy. Így is egy egyszerű szakorvosi vizsgálatra sokszor fél éveket kell várni. Persze, ha van pénzed nincs gond, privátba lehet menni, és az az orvos aki az államiba nem foglalkozik veled, az a maszekban habosra nyalja a segged..
jan. 31. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!