Tényleg nem normális hogy ennyi szűrővizsgálatra
járok?
Figyelt kérdés
Megkaptam egy családtagtól hogy nem vagyok normális hogy ennyi szűrővizsgálatra járok és hogy hipohonder vagyok. Ezekre szoktam járni évente:
anyajegyszűrés, szemvizsgálat, rákszűrés+nőgyógyászati ultrahang, mellultrahang, veseultrahang (volt már párszor vesekövem). Plusz a szokásos vérvételre járok még el minden évben, ahová a háziorvos küld.
Nem túlzás egyáltalán. Csak átlagon a felüli, szokatlan. A legtöbben túl kevés szűrésre járnak, ehhez képest te sokra.
okt. 29. 14:41
4/16 anonim válasza:
Tipikus magyar ember gondolkodású a családtagod.
Nagyon jó, hogy eljársz a szűrővizsgálatokra.
Sokkal jobb a dolgokat megelőzni, mint sürgős műtétre, kezelésre menni.
okt. 29. 14:44
5/16 anonim válasza:
Ez szerintem is okés, arra mész, ami szükséges, nem teljesen felesleges, értelmetlen vizsgálatokra. A legtöbb ember nem tesz meg ennyit az egészségéért (sajnos én sem, mert nagyon utálok orvoshoz járni, pedig tudom, hogy ezek hasznosak), de nem az kell legyen az etalon.
okt. 29. 14:54
6/16 anonim válasza:
Ha ez évente van akkor nem az.
De ettől még hipohonder lehetsz,.
okt. 29. 15:14
7/16 anonim válasza:
Hany eves vagy? A vesekő miatt gondolom hogy 40 feletti, vegülis igy ok. Bar 40 felett meg nem eleg a melluh, kell mar röntgen is.
okt. 29. 15:39
8/16 anonim válasza:
Inkább a többi ember képes elhanyagolni ezeket a vizsgálatokat. Bezzeg ha baj van, hőbörögnek, hogy nem kapnak azonnali ellátást.
okt. 29. 16:07
9/16 anonim válasza:
Kevesebbet járok, pedig idősebb vagyok, de nem tartom túlzásnak.
okt. 29. 17:37
10/16 anonim válasza:
Őszintén? Nem nem normális.
De egy hipochonder csak így tudja magát lenyugtatni, tudom hisz ebben vagyok. Így milyen választ vársz? Normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!