Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Megbüntetnek, ha nem mentem...

Megbüntetnek, ha nem mentem el csöcsörészésre?

Figyelt kérdés

Ma értem haza egy hosszabb külföldi útról, és találtam a postaládámban egy levelet Müller Cecíliától, hogy menjek el bizonyos rendelőbe emlőszűrésre. Egyrészt még nem is vagyok 45, másrészt a megadott időpont a múlt héten volt, amikor nem voltam itthon.

Amúgy sem akarok én ilyenre menni, legalábbis amíg nem gyanakszom bajra. (Más jellegű vizsgálatokra volna szükségem, oda meg jelentkezéssel sem könnyű időpontot kapni....)

Szóval itt ez a levél, amit rosszkor küldtek, mert esélyem nem volt időben elolvasni sem...

Lehet büntetés jellegű következménye annak, hogy nem voltam ott a vizsgálaton??

okt. 16. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ez csak kérés, felajánlás volt részükről. Mindenki azt csinál magával, amit akar.
okt. 16. 10:01
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
#1 Most még ajánlás, de jövőre kötelező vizsgálat lesz ez is, bizonyos kor felett.
okt. 16. 10:03
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Én sem vagyok még 45 de 26 évesen rosszindulatú mellrákot diagnosztizáltak nálam. Valószínűleg ha elmentem volna vizsgálatra nem lett volna ennyire előre haladott mikor kimerült. Egyáltalán nem gond ha évente egyszer legalább elmész "csöcsörészésre" ha ez megmentheti az életed
okt. 16. 10:24
 4/7 Mad Max2 ***** válasza:
61%
Megcsöcsörészlek én időpont foglalás nélkül is:D
okt. 16. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
2-es! Figyeld a híreket! Mert abból ki derül hogy mégse vezetik be a kötelező szűrő vizsgálatokat! A miértekre az a válasz mert igy is túl hosszú a váró listák. És a hosszú váró listák miatt nem tudják a gyakorlatban kivitelezni a kötelező szűréseket. Na ezért mégsem vezetik be a kötelezően a szűrő vizsgálatokat.
okt. 16. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Na végre egy jó hír!
okt. 16. 12:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Válaszaitokból azt gyanítom, akkor senki nem veszi le a fejem.

Egyébként szűréspárti lennék. De nem így, hogy csak tüdőszűrés meg csöcsörészés. Sok más szűrés fontosabb lenne. És így, hogy valós betegséggyanúval nem lehet viszgálatra bejutni, így nem törném magam olyan szűrések teljesítésével, amik nagy eséllyel negatív eredményt hoznának.

okt. 17. 01:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!