Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehet így elnézni ezt?

Hogy lehet így elnézni ezt?

Figyelt kérdés
Kivették a teljesen ép epehólyagomat, mondván, hogy kő van benne. Aztán a sebész műtét után közölte, hogy 1 db kő sem volt benne. Nekem ezzel tönkretették az emésztésemet, mert nincs epetartalékom, mivel hólyag hiányában folyamatosan a vékonybelembe csorog, így viszont sűrűbben fordul elő velem, hogy fosnom kell étkezés után, meg alapból krémesebb lett a székletem. Azt mondta erre egy reziden, hogy sajnos az összesűrűsödött epét olykor könnyű kőnek nézni. Szerintem ez igen olcsó magyarázat, ilyet nem szabadna benézni.

szept. 26. 00:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egészséges csak nem lehetett ha már otboshoz fotdultál vele
szept. 26. 04:08
 2/11 anonim ***** válasza:
Hasi ultrahang, MRI nem volt? Akkor nem lehet "elnézni".
szept. 26. 04:48
 3/11 anonim ***** válasza:
39%
Egyébként nem szokták kivenni az epehólyagot a kövek miatt, csak akkor, ha már roncsolódott. A köveket zúzni szokták, vagy csak simán kiveszik. Csak akkor távolítják el az egész epét, ha már súlyosan roncsolódott/elhalt, vagy, ha valamelyik nagyfejes idióta rokonának kellett egy tanuló-műtétet elvégezni, hogy tanuljon a barma.
szept. 26. 04:52
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Óriási arccal. Egy orvosban kellene, hogy legyen arra késztetés, hogy a teóriáját maradéktalanul igazolja, mielőtt kiszed egy egészséges szervet... vagyis nem is szedné ki akkor. Sajnos itthon a műhibákat szeretik eltussolni, de ami kiderül, ott sincs igazán következménye. Érdemes másodvéleményt kérni, ha ilyen súlyú beavatkozást terveznek.
szept. 26. 06:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem az epehólyagom miatt mentem orvoshoz, hanem minden évben szoktam menni például ultrahangra, hogy minden rendben van-e. Ekkor mondta az orvos, hogy kő van benne, el kell távolítani a hólyagot.
szept. 26. 10:52
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

„A köveket zúzni szokták, vagy csak simán kiveszik.”

Ne írjunk már hülyeségeket. A zúzatás szinte senkinél nem okoz végleges megoldást, ha egyáltalán lehet zúzatni, a „simán kivevést” államiban nem nagyon csinálják, de újra meg fognak jelenni a kövek.

szept. 26. 10:56
 7/11 anonim ***** válasza:

„Sajnos itthon a műhibákat szeretik eltussolni, de ami kiderül, ott sincs igazán következménye.”

Így van, itthon pontosan ez a helyzet.

szept. 26. 10:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell egyeseknek okoskodni, meg mintha annyira hihetetlen lenne a történet. Egyszerűen kivették az ép epehólyagomat, pont. Nem kellett volna kivenni, pláne 1 db ultrahangos vizsgálat miatt nem. Egerben történt, az itteni kórházban. Elég rossz híre van ennek a kórháznak, például még sürgősségi szemészeti ellátás sincs, Debrecenbe kell menni, ha valakinek történik valami a szemével, oda vagyunk irányítva. Aki nem tudná, Debrecen Egertől 130 km-re van. Többen szokták mondani, hogy az egri kórházba meghalni jár az ember, én nem meghaltam, "csak" egy egészséges epehólyaggal távoztam.
szept. 26. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne írj már hülyeségeket.

Nekem 12,5 évvel ezelőtt zúztak, és azóta sem jött vissza. Igaz, "kötelező" legalább napi 1 almát megenni, és száműzetésbe került minden zsíros étel (azért néha titokban eszem tojásrántottát szalonnával, és néha becsúszik egy-egy tányér székelykáposzta is, és hasonlók).

De a köveknek nyoma sincs több, mint 12 éve, pedig 6 havonta ellenőrzik hasi ultrahanggal.

szept. 26. 22:22
 10/11 anonim ***** válasza:
1#es vagyok,nekem nem volt kövem,de ki kelett venni,mert gyulladásba volt,mondjuk én éreztem is,majd meghaltam. De mindjuk én nem jarkálok wcre evés után,ugyanúgy müködök mint előtte.csak azt akarom ezzel mondani,hogy lehet más van a háttérben
szept. 27. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!