Érdemes-e tetanusz oltást kérnem?
Figyelt kérdés
Sikerült elesnem a poros betonon, lenyúztam a térdemet, a horzsolás tele ment porral. Ott hirtelen csak leöblíteni tudtam (vízzel), 3 órába telt, mire hazaértem és le tudtam fertőtleníteni Octenisepttel. Több, mint 10 éve kaptam az utolsó tetanusz oltásomat.szept. 22. 23:27
1/11 anonim válasza:
Hívd fel a háziorvosodat. De szerintem annyi immunitásod csak van.
2/11 anonim válasza:
Ez mem számít tetanusz fertőzésre gyanús sérülésnek. Ha mélyre fúródott ( 1 cm) benne valami, vagy lebenyes, roncsolt a sérülés, akkor igen. De egy horzsolás nem.
3/11 anonim válasza:
Horzsolással is elkapható tetanusz, főleg porból, földből.
Kérdező, ha biztosra akarsz menni, adass be egyet.
Tetanusznál csak a veszettség rosszabb betegség.
4/11 anonim válasza:
Foci közben számtalanszor elestünk földön, betonon, salakon. Vérzett mint állat, legalább 1 hónap volt a gyógyulás de semmi bajunk nem volt. Le kell törölni-mosni a felületet, ki kell nyomkodni a vért, fertőtleníteni gyógyszertári alkohollal vagy betadinnal, rá a vazelin, géz, ragasztótapasz, stb. Mindig így csináltuk és nem haltunk bele. Szerintem fölösleges szurkálnod magad. Inkább igyál pár napig csalánteát, az vértisztító.
5/11 anonim válasza:
Mindig vicces amikor a láblabdás előadja, hogy milyen kemények.
Viszont részben igaza van. Valószínűleg nem lesz bajod. De, csak egy alkalom kell, hogy mégis legyen valami a porban...
Akkor meg majd menni fog a sírás. Covid 2.0... Felesleges volt a legtöbb embernek, de hány olyan történet is volt, hogy már a kórházban kérte, hogy mégis oltsák be...
Amúgy meg frissíteni is hasznos a tetanuszt, hogy legyen védelmed későbbiekre.
6/11 Ypszilon1980 válasza:
Szerintem nem kell, de menj el sebészetre és megmondják.
7/11 anonim válasza:
Ott is azt fogják neki mondani, hogy forduljon meg, húzza le a gatyáját.
8/11 anonim válasza:
Amúgy én nem tudom mivé lesz ez a világ, minden kifordul magából. Mikor gyerek voltam, szarrá horzsoltuk a térdünket biciklizés közben, koszban sárban, hóban fagyban.. kint játszottunk, hemperegtünk a földön. Még egy rozsdás szög miatt meg érteném, na de poros föld?
9/11 anonim válasza:
Akkor nézd meg a várható életkort a te gyerekkorodban, és most. Pont ezek miatt van a különbség :)
10/11 anonim válasza:
Igen, mert amikor én voltam gyerek nem létezett tetanusz oltás 😂😂biztosan vámpír vagyok… ekkora f*szságot hogy lehet írni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!