Bőrgyógyászatról elküldhetnek annyival, hogy: "Magának nem hajlamos a bőre bőrrákra."?
Ha hipochonder vagy, azon maximum csak pszichológus tud segíteni.
Ha meg akarod magad nyugtatni, akkor menj el egy másikhoz is, és ha ő is ugyanezzel küld el, akkor tényleg hipochonder vagy.
De azért ránézett az anyajegyekre vagy csak elküldött?
Én is voltam már vizsgálaton, nem vagyok hipochonder, nem is járok évente, mégis meglepődnek, hogy miért mentem :D Pedig én nagyon világos bőrű vagyok. Azt szokták mondani, hogy de alig van anyajegye. Mondom, igen, nincs sok, de azt a nem sokat nézze meg.
4: Nálunk még túlterhelésről sem lehet beszélni. (megyeszékhely és több rendelőintézet is van)
Ahol voltam, ott akárhányszor voltam, mindig egy héten belül volt időpont, és szinte senki sem volt ott.
#4 Na igen, én májusban jártam így. Mivel sok anyajegyem van, én is úgy gondoltam, hogy megnézetem őket, az orvos meg fel volt háborodva, hogy minek megyek oda, ha nincs is panaszom. Iszonyat kellemetlen volt, amikor felemlegette, hogy a váró tele van igazán beteg emberekkel, én meg az idejét rabolom. Most akkor cél a megelőzés, vagy elég, ha majd a rákommal megyek hozzá, mert akkor már én is "igazán beteg" leszek?
#6 A kolléganőmnek, aki nem fehér bőrű és nem is szőke, 28 éves, télen távolították el a melanómáját, azaz egy nem veszélyeztetett csoportnál is előfordul a rákos megbetegedés. Ez is mutatja, hogy a szűrővizsgálat nem (lenne) felesleges, ezért nem értem a tömény rosszindulatodat, amit sikerült idehánynod.
Sajnos bőrgyógyászokkal nekem sincs jó tapasztalatom. 20 évig jártam bőrpanaszokkal orvosról orvosra, annyit csináltak, hogy rámnéztek, felírtak valamit, ami azokra a tünetekre általában hat, aztán amikor nem hatott, vagy felírtak valami mást, vagy széttárták a karjukat, hogy önnek ilyen a bőre.
Már amikor centi vastag ambulánslappal jelentem meg, akkor sem jutott volna egynek sem eszébe, hogy ha már semmi nem hat, akkor küldjük már tovább ezt a szerencsétlent vizsgálatokra, ne csak vaktában találgassunk. Ezt én is tudnám csinálni szakorvosi fizetésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!