Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kardiológus csinál EKG-t ha...

Kardiológus csinál EKG-t ha szedek béta-blokkolót?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvastam, hogy béta-blokkoló mellett nem csinálnak EKG-t mert nem lesz pontos de a háziorvos szerint ez hülyeség, nem érti miért zárná ki és még nem hallott ilyenről.

Nektek megcsinalták az EKG-t béta-blokkoló mellett?

Tényleg nincs értelme olyankor az EKG-nak vagy ugyanúgy megcsinálják?

szept. 4. 15:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

8as, mivel nem szabad (elvileg) aznap beszedni ezért befolyásolja. Ha nem befolyásolná akkor nyugodtan be lehetne venni elötte is (nagyon hülyén fogod fel a dolgokat).

Egyébként csak egy forrást találtam és írtam ide ami szerint csak aznap nem szabad beszedni ezért nem értem minek kell ezen ennyire lovagolnod (a kérdés lényegén nem változtat). Azt se tudom, hogy ez így van-e vagy esetleg lehet más forrás mást állít. Vagy esetleg te szakértő vagy és fixen tudod? Vagy személyes tapasztalatból írsz? Ha nem akkor meg mégis minek írkálsz ide? Utánanéztél egyáltalán ennek az infónak Tudsz róla bármit is? Ha csak azért írkálsz mert unatkozol akkor keress inkább valami hobbit.

9es, nyilván ha kiírtam ezt a kérdést akkor tervezett EKG-ről van szó és azzal kapcsolatban kérdezek. Szerintem ez elég egyértelmű. Gondoltam, hogy sürgős esetekben teljesen más a helyzet de én nem ilyen esetre vonatkozóan kérdeztem mivel ha sürgős esetről lenne szó akkor nem itt írogatnék...

szept. 4. 23:13
 12/13 anonim ***** válasza:

"Mindenhol ezt olvasom." "Csak egy forrást találtam." Ennyike, te nagyszájú 11-eske! Anyucikádnál lehet ebben a stílusban próbálkozni, nálam nem.

Jól kapaszkodj meg, kérdezőcske: azért vagyok itt, mert unatkozom,és a gyakori a hobbim. Na-na-na? Amúgy meg hívd fel a rendelőt és kérdezd meg.

szept. 5. 17:31
 13/13 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez hülyeség, miért ne lehetne béta-blokkoló szedés mellett EKG vizsgálatot végezni? Nyilván valamilyen szinten befolyásolhatja az eredményt, akár egy antipszichotikum is, na de hát ha rendszeresen szeded, akkor annak oka van és az EKG-val pont az a lényeg, hogy az aktuális állapotot nézzék. Ha előtte nem veszed be a gyógyszert, akkor mi lesz a mérce? És, ha rosszul leszel? Akkor is lehet félrevezető a vizsgálat. Azt tudom elképzelni, hogy terheléses EKG-t nem csinálnak semmiképpen, a mondat erre utal, a nyugalmit meg megcsinálják, csak ha kihagyható aznap reggel a szer, akkor ne vedd be, de egyébként mi van, akkor ha valaki este kell szedje, vagy este is? Ezzel az erővel szív UH-t sem csinálnának. Itt ebben az írásban, amit egyébként neten én is olvastam, az van leírva, hogy első találkozásnál menj úgy oda lehetőleg, ergo nem minden alkalomra szól. Ez csak egy ilyen kis figyelem felhívás, nem tiltó határozat.

[link]

szept. 8. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!