Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem hat a műtéti érzéstelenítő...

Nem hat a műtéti érzéstelenítő!! Ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

4 évvel ezelött anyajegyet vettek le (sebészeti úton) a fülem tövéből. Pokolian fajt, mindent éreztem, a keznyomom azóta is ott van a műtőágyon úgy kapaszkodtam. Miután átszenvedtem ezt, úgy voltam vele biztos az volt a probléma, hogy körülményes helyen volt, es nem jutott el oda az injekcio hatóanyaga.

Idén nyáron megint anyajegyet vettek le rólam, most a vállamról. Jeleztem az orvosnak, hogykorábban nagyon fájt, ezért több adag erzestelenitot kaptam. Semmi hatás. Mindent éreztem, kínlódva kommentáltam az orvosnak, hogy ""most szurta bele a tűt, most húzta össze, ez volt a 2. varrat"" hogy elhidje, mindent tokeletesen erzek. Aztmondta ilyet még nem látott, pedig ennel tobb erzestelenitot nem lehet beadni...

Most foghúzás elött állok, gondolom hasonló lesz a helyzet.

Mit mondja az orvosnak, van esetleg más érzéstelenítő is? Hátha van valami más "drágább, de biztosabb" megoldás.

aug. 31. 07:13
 1/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Van, altatás. Ritka nagyon, de sajnos van ilyen. Durva lehetett.
aug. 31. 08:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Hat en maganba mentem igaz 40 ezerert egy kisebb mutetert de a klotyos undormany TB-s (tisztelet a kivetelnek) klimahianyos, szakmai elveket be nem tarto (kesztyu, maszk, hajhalo) a sebesz reszerol meg az orvos hibaja TB ellatasban. O fogja magat esetleg kesztyuke, mehet a buli, talan ra is kop (lehellettel). Beszurja a lidokainkat, meg sem kerdezi jo ez igy faj e meg - megint tisztelet a kivetelnek.

Ahol en voltam nem fogom leirni, nem hirdeto felulet ez, de rendes procedura volt. Felszinrol haladt befele, allandoan kerdezte "ez faj?" "es ez?" kozben masszirozta "faj?", "oke, es ez faj?". Es mindig nem-et mondtam, persze az elso tu hat most.. kinek nem szur ilyenkor egy gyulladasban (nem szajureg). Ja hozzateszem korulnezve eleg jo hangulat volt marmint a kornyezet, nevettunk, meg minden. Jo hangulat. Vegig mondta mit fog csinalni, amihez mar ertettem egyebkent, farmakologiai tanulmanyaim letere, tanulva plusz ugye amit mindenkinek kene elsosegelyt is. Na jo ez nem ide tartozik - tourniqett. Hogy ne verezzen annyira, na mindegy, akkor kozolte, hogy akkor ez most kemenyebb lesz mert nagyobb tu lesz mert csontig kell menni, a nover mondta nyugodtam kapaszkodjak.

Szerintetek fajt? Semmit nem ereztem. Kerdeztem mikor kene ereznem, azt mondta mar megvan. Aztan egy percig masszirozta, de mar minden oke volt. Aztan mondta, hogy akkor most belekezdunk, ez rutin munka nem fog sokaig tartani, aztan egy kis ideig neztem a falat, kerdeztem hol tartunk, es mondta, hogy mar reg vege mar zarja ossze, amin meglepodtem. Ami hosszabb volt az a kotozes inkabb. Ha nem vittel ilyen hat most elarulom korom benovesem volt, de ha nem vittel papucskat adtak volna mondta a nover, hogy "akkor.." aztan lattak, hogy elohuztam es mondta a sebesz, hogy "az tokeletes" es a nover szepen rahuzta. Majd taxival hazamentem, de volt bufecske is, kedves recepcio vagy 6 an, mutattak hova kell mennem, sot, mondtam neki rosszul latok, el is kisert jo szivvel.

Na hat.. ekkor jottem ki vart a taxika, es gondolkodtam el hogy uram isten mekkora a kulonbseg egy fos TB meg egy magan kozott. Nem hiresztelem a magant, de eszmeletlen volt. Ami egyszeri dolog azzal oda megyek, ami tobbszori az TB. De szivem szerint ha elakadnek a legyen on is milliomosban a 7. kerdesnel es mindig bemegyek, akkor csak magan minden alkalommal ha gond van akar alkalmi, akar rendszeres.

aug. 31. 10:48
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
#2: Ez szép és igazad van, egyetértek veled, valóban a magán ellátás, bár fizetni kell érte, de hát hogy is mondjam, kellemesebb környezet és minden szempontból jobb, mint az állami ellátásban. De itt most nem tudjuk miről van szó. Sajnos vannak olyan esetek, amikor nem hat az érzéstelenítő, vannak ilyen egyének, nagyon ritka, de létezik. Bár erre is van megoldás, van másfajta érzéstelenítő, csak államiban spórolnak ezekkel, ez is lehetett gond.
aug. 31. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
adni kell neki eros tianeptine-t meg tramadol infuzio, midazolam, fel sem ebred mikozben megcsinaljak, esetleg midazolamot ki lehet hagyni vagy csak minimalis mertekben, aztan indulhat a dolog. Tramadoltol ugy is bekabul es erzestelenit plane az infuzios, talan el is alszik, tianeptine meg ezt fokozza a fajdalmat valamennyire. midazolam meg ha felkel az is infuzio ha van de aneszteziologus majd megadja a TB valaszt. Mikozben Kasler Miklos onkologus 50 fokban megmuti az illetot.
aug. 31. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyebkent megkerdojeleznem hogy Kasler aki 50 fokban mutott, ki volt az aneszteziologus aki figyelte a dolgot, ezzel o is beleegyezett az altatasba - ha volt egyaltalan?
aug. 31. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!