Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kórházban hogyan csoportosítjá...

Kórházban hogyan csoportosítják a betegeket? Korosztály szerint, vagy mondjuk egy 18 éves bekerül egy 60 éves mellé?

Figyelt kérdés
aug. 29. 12:41
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem inkább hely függvénye és hogy milyen problémával megy be a beteg. Szerintem a hasonló eseteket próbálják egy helyre tenni. De nem biztos ez az én véleményem
aug. 29. 12:44
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem csak az osztályokat különítik el. Esetleg a női és férfi betegeket, de ez nem biztos. Szülészeten voltam, ott természetesen nem voltak pasik.
aug. 29. 12:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A Nők és Férfiak külön korteremben vannak! Kor szerint nincsenek csoportosítva! Lehet hogy egy 18 éves össze kerül egy 70 évessel! Ezen belül van urológia, belgyógyászat, vagy Pszichiátria, meg egyéb hasonló osztályok. 2-esnek! A szülészeten csak női betegek vannak!
aug. 29. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
34%
Nemek szerint. Azon kívül minden v egy ss.
aug. 29. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
*vegyes
aug. 29. 13:11
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Kedves 3as! Azt hittem, feltűnt, hogy poén volt.. Bár a mai világban...
aug. 29. 13:16
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

Először is a betegségek miatt vannak osztályok.Nők férfiak külön.

Itt viszont hol hely van .Intenziven nincs ilyen,csak függönyökkel elválasztás .

aug. 29. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Az azonos jellegű (értsd belgyógyászati, sebészeti, neurológiai, stb.) betegségekkel küzdőket nem választják kor szerint külön. Az újonnan bekerülő beteget olyan szobába helyezik el, ahol van szabad ágy. Szerencsés esetben több szobában is van és akkor azért igyekszünk súlyosság és/vagy kor szerint elhelyezni a betegeket.
aug. 29. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Elsődleges csoportosítás: milyen jellegű a betegség, ez határozza meg az osztályt.

Másodlagos csoportosítás: nem szerint. Vannak olyan beavatkozást igénylő állapotok, amelyek nemhez kötöttek, szülés például nőhöz. Egyes osztályokon lehetnek koedukált termek.

További csoportosítás nincs, lehet, hogy egy fiatal bekerül öregek mellé, vagy fordítva.

aug. 29. 19:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezen felül a kis kórtermekbe kerülnek a fertőzők, ha sokan vannak, akkor nagy kórterembe kerülnek és ide újakat nem veszünk fel. Ezek női-férfi kórtermek mindenképpen, vegyesen csak az őrző kórtermekben vannak. Illetve egyszer egy házaspár volt kétágyasban. :)

Ha van szabad hely, akkor a hangoskodókat is külön tesszük.

Azokat a súlyos állapotban lévőket, akikhez szoktak jönni lehetőség szerint szintén külön tesszük, pl. a kómás beteg, vagy volt egy fiatal balesetes, akinek a szülei egész nap bent voltak.

Egyébként az éppen szabad helyre kerülsz és nem feltétlenül azt nézik, hogy hol vannak fiatalok-öregek és mi bajuk van, inkább azt, hogy melyik ágy kevésbé rossz, melyik oldalon vannak kevesebben, melyik orvosnak melyik a kórterme. Kb. ügyeleti időben felvesz a kedves kolléga 10 beteget és az mind más orvos kórtermébe teszi, még véletlenül se a sajátjába. :D

aug. 30. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!