Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit csinaljak? Hogy kossem...

Mit csinaljak? Hogy kossem be, hogy ne ragadjon ujra bele?

Figyelt kérdés
Eleg csunyan elvagtam az ujjam tegnap delutan. A kormom aljatol kezdve szinte korbe az ujjam aljaig. Verzett, de egybol bekotottuk viszont nem fertotlenitettuk. Ma ujrakotottem fertotlenitettem, de sajnos beleragadt a gez ami miatt ujra felkellett tepnem a sebet. Ma bekentem betadinnal (nem tudom hogy irjuk) hatha nem ragad bele.
2024. júl. 31. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Őszintén ha már nem vérzik, én nem nagyon kötögetném be addig, amíg nem feltétlenül muszáj használni azt a kezemet, egy seb sokkal gyorsabban szárad és gyógyul ha levegőzik.

Fáslit próbáld meg, talán az nem olyan szöszölődős, hogy baj legyen.

2024. júl. 31. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy addig tartom rajta a kötést amíg vérzik. Utána én kb fél órát pihentetem és utána kötözöm be, vagy ragasztom le ragtapasszal.
2024. júl. 31. 18:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Es a fasli ala semmi gezt semmit csak ugy tekerjek ra egy kis faslit? Nem szeretnem kikotni mert ha ranezek rosszul vagyok. Szamomra ez tul undi es furcsa ahoz hogy meg nezegessem, majd ha jobban begyogyul.

Hiaba varom meg h ne verezzen ha utanna a gennybe beleragad ha gennyezik😅

2024. júl. 31. 18:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Én csak úgy rá kötném a fáslit igen, mert annak textil szerű az anyaga, nem szálasodik. M
2024. júl. 31. 18:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendben koszike
2024. júl. 31. 18:35
 6/10 anonim ***** válasza:
A beragadt kötést kamilla teában ki kell áztatni.
2024. júl. 31. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Én gézt nem használnék, ragtapasz, a géz az festik össze vissza. Engem is megszakított, amikor lenyúztam az egyik ujjam, ki kellett várnom a darabokat a sebből. Aztán rájöttem, hogy a legnagyobb ragtapaszt kiválasztottam, ami vízálló is, és soha nem ragadt bele. A fásli is jó, de annak talán érdesebb az anyaga, mint a széles ragtapasznak.
2024. júl. 31. 20:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Neha a kisebb sebekbe is beleragad a sebtapasz azt ezert is felek ratenni
2024. júl. 31. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon bevállt, miután a gezzel nem működött. Olyat választottam ami keményebb borítású, nem átlátszó meg fehér hanem barna.
2024. júl. 31. 22:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek sem gaz egy nagyobb kotes rajta ugye? A baratom minden aron le akarja vetetni velem mert csunya es eleg ra 2pici sebtapasz. De nagy is es valamennyire melynek is mondanam
2024. júl. 31. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!