Magán uh-on lehet kérni, hogy ne töltsék fel az EESZT-be a leletet?
Nagyon jó az EESZT, csak kellemetlen, amikor a háziorvos nem akar elküldeni egy vizsgálatra, de engem igenis az nyugtatna meg. Magán úton szeretném intézni, de kellemetlen, mert azonnal kap értesítőt új lelet feltöltéséről.
Hiába lehet beállítani a rendszerben, hogy ne lássa, ha addigra kap egy értesítőt annak a dokumentumnak a létezéséről.
Csak azért fura, mert 1x újságoltam az orvosunknak, hogy kész a lelet (amit szakorvos állított ki es 2 hónapja utalt be hozzá a háziorvos), erre ennyit mondott a háziorvos, hogy "láttam".
30 éves vagyok
Van olyan, hogy beteg önrendelkezési jog. A rendszer nevét nem tudom, de a leleteket stb. el tudják érni a szakemberek. Ők nem az EESZT-t használják, természetesen. De csak olyan adatokat nézhetnek meg, amihez közük van. Csak úgy kíváncsiságból nem tehetik meg. A családorvos nyomon követheti a betegutadat, de ő sem unaloműzésből nézelődik. Az, hogy már látta, előfordulhat ettől függetlenül. Visszatérve a jogaidhoz: Lehetőséged van korlátozni, hogy ki nézheti meg az rögzített adataidat, és ki nem. Csak öngól lehet.
Pl. én endokrinológushoz járok. Letilthatom a családorvost a leletek megtekintéséről. De az hasznos nekem? Vagy hogy az endokrinológus ne láthassa a cukor leleteimet, meg milyen gyógyszereket szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!