Térdműtét helyi érzéstelenítéssel lehetséges?
Arthroscopos beavatkozás + térdszalag plasztika lehetséges mondjuk csak Lidocain adása mellet(intraarticularisan)?
Tehát el lehet kerülni az altatást vagy epidurális érzéstelenítést?
Volt valakinek ilyen?
Köszönöm.
Nekem második szalagpótló műtétem volt. Az elsőnél az orvos konkrétan rám se bagózott és az elfertőződött térdem 4-5 hét alatt, a háziorvos által felírt antibiotikum kombótól gyógyult meg, csak sajnos a szalag felszívódott a folyamatos gyulladástól...
Az elsőt spinális érzéstelenítésben végezték, ha eltekintünk a két hetes migréntől, a 24 órás fekvéstől és attól, hogy 20 évesen mint egy vénlánynak úgy beállt a derekam a műtét után pár nappal, akkor sem ajánlom. Ugyanúgy el kellett altatniuk, mert éreztem, ahogy belevágnak a lábamba, mire felébredtem addigra nem éreztem deréktól lefelé magam és ugyanúgy altatás utáni kótyagos fejjel vegetáltam, igaz legalább akkor nem fájt a lábam... A második altatásban végzett volt, semmi gondom nem volt vele, nem hánytam, nem voltam kiütve és a lélegeztetéstől sem fájt a torkom...
Amit pedig a magánklinikákról írtak: az első elrontott műtétemet (mint kiderült az orvos rosszul csinálta meg a furatokat, rossz csavarokat rakott be és a fertőzés is feltehetően az ő hibája volt...) végző orvos otthagyta az "állami" kórházat és miután egy év alatt az ország 3 különböző klinikáján fordult meg magánklinikára ment, ki tudja ott meddig huzza...
Most ugyanabban az "állami" kórházban műtöttek, csak egy olyan orvos, aki törődik is a betegével és megvan a szaktudása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!