Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kötelező szűrések? Lesznek...

Kötelező szűrések? Lesznek szankciók, ha nem megyünk?

Figyelt kérdés

Ma megint címoldalon olvastam erről az elmebajról... Hogy lehet bárkit is ilyesmire kötelezni??? Vastagbélszűrés, nőgyógyászat, emlőszűrés? Csupa kellemetlen és fájdalmas vizsgálat. Arról nem is beszélve, hogy mennyire megalázó ilyesmin résztvenni... Az ember akkor sem szívesen megy, ha muszáj, nemhogy csak úgy, mert "kötelező". Én biztosan nem kívánok ebben részt venni, és valószínűleg a párom sem.

Egészségügyisek, hallottatok már erről valami konkrétumot?

2024. jún. 26. 09:23
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
16%
A szankció az lesz, hogy belehalsz.
2024. jún. 26. 09:26
 2/49 anonim válasza:
17%
Fiatalon meghaltok. Az szankciónak számít?
2024. jún. 26. 09:35
 3/49 A kérdező kommentje:

1,2

Miért halnánk bele...? Eddig sem volt kötelező szűrés, és nem halt ki az ország. Úgy csinál mindenki, mintha a fél ország rákos lenne. Nem akkora a probléma, hogy ilyen döntést kelljen hozni.

Természetesen aki akar, menjen szűrésre. De ilyesmit egyszerűen nem lehet kötelezővé tenni. Emberjogilag és betegjogilag sem.

2024. jún. 26. 09:40
 4/49 anonim válasza:
0%
Látod, hogy de, lehet.
2024. jún. 26. 10:01
 5/49 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sajnos azt csinál a kormányzat, amit csak akar, de azért remélem, valamit finomítanak a dolgon.

Egyszerűen nem lehet senkit kötelezni egy vastagbél tükrözésre, vagy nőgyógyászati vizsgálatra. Ezek invazív eljárások, plusz fájdalmas, kellemetlen, stb.

Remélem, a jogvédők tesznek valamit ellene.

2024. jún. 26. 10:05
 6/49 anonim ***** válasza:
84%
Aki nem akar az nem is fog menni, legfeljebb bírságot kap. A vastagbélszűrés tudtommal jelenleg csak mintaadást jelent alapvetően Magyarországon. Nyílván nem fognak ennyi embert 30 - 40 percekig vizsgálgatni, csak, akit indokoltnak gondolnak, mert vérzik pl.
2024. jún. 26. 10:13
 7/49 A kérdező kommentje:

Emlékszem, a szüleimnek a tüdőszűrés volt kötelező a rendszerváltás előtt, foglalkozástól függetlenül, bár lehet, hogy rosszul emlékszem, gyerek voltam. Igaz, akkor diktatúra volt, még ha puha is.

Ma azért remélem, ez nem fog működni.

2024. jún. 26. 10:24
 8/49 anonim ***** válasza:
84%

50 és 70 év közötti életkorban, kétévenként, népegészségügyi céllal vastag- és végbélszűrés.

orbánnak és tóninak is lessz vagy csak nekünk?

2024. jún. 26. 11:33
 9/49 anonim ***** válasza:
77%
Én ezt egyelőre nem tudom komolyan venni, önrendelkezésre képes felnőtt embereket nem kötelezhetnek invazív egészségügyi beavatkozásra, ilyet utoljára a nácik csináltak. Nem tudom elképzelni, hogy nem fognak perek indulni amik ha kell akkor az emberjogi bíróságon végzik és ott simán elkaszálják. Persze tudom, hogy addig kioszthatja a fidesz a 30000-től 5 millió ft-ig terjedő bírságokat érte, de akkor sem állhatja ki ez a törvény az idő próbáját, egyszerűen elképzelhetetlen.
2024. jún. 26. 12:44
 10/49 A kérdező kommentje:

9

Köszönöm; ebben bízom én is! (Nekem Észak-Korea jutott az eszembe először...)

2024. jún. 26. 13:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!