Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kötelező szűrések. Szerintetek...

Kötelező szűrések. Szerintetek meg lehet ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Mai hír:

"A kormány kiemelt tervei közé sorolta a 18 év felettiek kötelező szűrésének bevezetését:

25-45 év közöttieknek méhnyakszűrés háromévente

45-65 év közöttieknek mellrákszűrés kétévente,

50-70 év közöttiek körében vastag- végbélszűrése kétévente,

Hunchest tüdőszűrés erős dohányos 50-74 év közöttieknél, és

5 évenkénti háziorvosi rizikóbecslés a kardiovaszkuláris betegségekre."

(www.index.hu)

Szerintetek lehet kötelezni valakit kellemetlen/fájdalmas/megalázó szűrésre?

Szerintem ez az ötlet több emberjogi sebből is vérzik, remélem, sosem valósul meg.

2024. jún. 12. 18:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
86%

Én csak azt nem tudom, hogy a ....csába akarják megoldani, amikor egy kardiológiai vizsgálatra 6 hónapot vártam (úgy, hogy egy rutin EKG kimutatta, hogy lábon kihordott elsőfali infarktusom volt).

Egy szemorvosi vizsgálatra időpont: 8 hónap.

Még mielőtt: tudom, hogy a kötelező szűrés pont nem szemről és szívről szól, na de ILYEN egészségüggyel hogy a k....va nénikéjükbe akarják megoldani?

F/38

2024. jún. 25. 17:38
 22/29 A kérdező kommentje:

21

Igen, ezért aztán szerencsére nem lesz belőle semmi nagy valószínűséggel.

2024. jún. 25. 17:44
 23/29 anonim ***** válasza:
31%
Nem rendeltek el semmi ilyesmit
2024. jún. 25. 18:16
 24/29 A kérdező kommentje:

23

De, sajnos a salátatötvényben benne volt két hete.

2024. jún. 25. 18:30
 25/29 anonim ***** válasza:
85%

Én az Adózónában olvastam.

Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény

2024. jún. 25. 19:57
 26/29 anonim ***** válasza:
29%
Elolvastam. Nincs ilyen
2024. jún. 25. 20:37
 27/29 anonim ***** válasza:
Ja de, csak egy tök másikból kellett kikeresni. Tényleg. Hát akkor ennyi volt
2024. jún. 25. 20:43
 28/29 anonim ***** válasza:
38%

3-as válaszoló.

Azt tudtad hogy méhnyakrák szűrés pl.csak nemi életet élőknél indokolt? Én is voltam nőgyógyászaton többször pl. magánban is s mondta az orvos ha nem élek nemi életet akkor ráérek vele addig míg majd lesz párkapcsolatom s elkezdem a szexuális életet is.Szóval nem mindenkinek ajánlott azért ez másabb mint a normál kenet vétel bakteriális fertőzésnél pl.Én úgy gondolom ha problémája van az embernek elmegy orvoshoz. Nem mindenki egyforma sem testileg sem lelkileg. Én pl.csak akkor megyek orvoshoz ha baj van mert sajnos ugyan van pozitív de negatív élményem is velük s így minél ritkábban annál jobb. Nem tartom jónak a kötelezést. Ráadásul nem hiszem hogy az én érdekemben történne. Felnőtt ember vagyok el tudom dönteni hogy milyen vizsgálatokat szeretnék. A mammográfiát pl. Svájcban stb rég betiltották mert káros helyette más módszert alkalmaznak.Vastagbélszűrésnél pedig nem 1 nap hanem több nap az elő és utókezelésekkel együtt. pl. előtte 1-2 nap már diétázni kell stb utána is lehetnek gondok,pl.valakinek átlyukasztották a gyomrát stb. S mi van a kórházi fertőzésekkel? Ezt meg csak úgy itt hagyom.

[link]

[link]

2024. aug. 5. 14:17
 29/29 anonim ***** válasza:
47%
Persze, hogy ráér, csak itt most sok perverz hülye irogat akik azt akarják látni, hogy "végbélen keresztül szüzen vizsgál meg" meg ilyen majomságok. Erre matyiznak egész nap.
2024. aug. 5. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!