Milyen az egészségügyben dolgozni?
Mikor 2015-ben elkezdtem dolgozni, a nettó fizetésem 114 ezer forint volt.
2 évig nem ügyeltem, ellenben be kellett járni "subolni", ami gyakorlatilag ingyen ügyeletet jelentett, ugyanis mindent nekem kellett csinálni (nyilván ha elakadtam, hívhattam a szakorvost), ellenben fizetést nem kaptam érte.
2 év után havi 4-5 ügyelettel már hihetetlen magasságokba emelkedett a fizu, mindennel együtt nem kaptam nettó 300 ezret.
A béremeléssel jelenleg 2-3 ügyelettel nettó millió felett keresek, tehát igen jelentősen változott a fizetésem.
Amikor megemelték, kifejezetten jó pénz volt, most egy jelentős részét elvitte az infláció (és nyilván most sok évig nem számíthatunk ismételt emelésre), de még így is jóval a magyar átlag felett van, szóval kifejezetten elégedetlen így sem vagyok.
A munkámat meg egyébként szeretem, szóval azt nem bántam meg. Ha szar maradt volna a fizu, akkor viszont biztos, hogy kellett volna magánrendelnem, így nem szorulok rá.
Orvosoknak, nővéreknek, szakdolgozóknak nagyon megemelték a fizetésüket, és nagyon jól elvannak! Osztálya válogatja, de pl. egy osztályra jut 10 ápoló, abból 5 éjjel tuti alszik, a többi meg filmet néz, ritka a riadó éjjel.
Az orvosok a 8 órás munkaidejükből 4-5 órát államiban műtenek, utána maszekolnak saját zsebre az állami infrastruktúrával, meg az eszközökkel.
Pl. a sürgősségire mentem, egy függöny mögött volt az ajtó, beléptem.
Balra két vizsgáló ágy, jobbra 1 ágy, több szék. Az ágyon, székeken mind ültek az ápolók, asszisztens, voltak vagy 8-an, mindenki a telefont nyomta, vihorásztak, elbeszélgettek.
A nem szakképesített dolgozók viszont nagyon rosszul jártak, ott minimálbérért dolgoznak, és kutyába sem veszik őket. Takarító, mosodás, konyhás, karbantartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!