Eü-dolgozók, az egészségügyben lehet részmunkaidőben dolgozni?
Nem ismerem annyira az egészségügyet. Ott lehet részmunkaidőben dolgozni vagy ez pozíciótól függ?
Egyáltalán mit jelent ott a részmunkaidő, ha van ilyen?
Ápolóknak, asszisztenseknek (aneszt., MR/CT, szövettani asszisztens), műtősöknek.
Minden nap kell dolgozni úgy, hogy egyik nap délelőtt, a másik nap délután vagy nem kell minden nap, de amikor igen, akkor reggeltől estig?
Az éjszakai műszakkal mi a helyzet? Biztosan van, de mikor szokott az lenni és mennyi ilyen kell havonta?
Nekem nincs ilyen végzettségem, érdeklődök csak. Mennyi esély van rá, hogy valaki ilyen munkakörben dolgozni tudna, de valamiért csak részmunkaidőben tud/akar és így is felveszik?
Szigorúan ragaszkodnak a megszabott munkaidőhöz és szokásokhoz vagy már annyira hiány van egészségügyi dolgozókból, hogy akár részmunkaidőre is lehet menni vagy legalábbis rugalmas munkaidőben?
Én ágy melletti dolgozó vagyok, 12 órás a munkarendem. Nálam az a részmunkaidő (131 óra), hogy heti 2 vagy 3 napot dolgozom 12 órában, tehát 1 nap dupla munkaidőm teszi ki. Ami ezen felül van, az túlóra. GYES mellett nem tudtam még visszamenni teljesbe, mert sokszor beteg a picúrom. Ennél rugalmasabb munkaidőről nem tudok. Aneszt asszisztensek ügyeletet is kell vállalni, az ugye 24 órás. Itt is annyi a részállás hogy kevesebb nap jön ki, de a váltást ugyanúgy meg kell várni. Éjszakás műszak annyi van, amennyire beosztanak - főként attól is függ mennyire kevés az ember és hogy jön ki a beosztás, de valamennyire figyelembe veszik a kéréseket a legtöbb helyen. (Na meg éjszakázás nélkül a fizetés igencsak szánalmas).
Az, hogy hiány van a szakmában nem azt jelenti hogy fel is vesznek dolgozót. Sajnos nem feltétlenül van szabad státusz mert mondjuk nem tudnak annyi embert megfizetni és természetesen helyettesítési pótlék az nincs, hiába csinálod például másik 2 ember munkáját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!