Miért nem adhatnak bipoláris zavarral küzsők plazmát?
Figyelt kérdés
Ha nem szed a beteg tiltó listás gyógyszereket és minden más szempontból megfelel a plazmaadásra, akkor ez miért van?2024. máj. 31. 14:09
1/6 anonim válasza:
Az a gyógyszer amit egy bipoláris szed, biztos hogy tiltólistás!
Persze csak akkor ha beszedi - mert sokszor ugye ez a probléma, nincs betegségtudat.
2/6 anonim válasza:
Azért, mert előfordulhat,hogy ferezis közben jön rá a hoppáré , az pedig problémákat okoz. Hadonászhat a karjával,amiben a kb 5 cm-es tű van beszúrva.
Ez rá nézve sérülést okozhat, a ferezis-teremben pedig mások szemében ijesztő. Problémás embereket ezért szűrik ki,mert ott nyugalomnak kell lenni.Nem akármilyen folyamat a donáció,írom ezt hat éve járó donorként.
3/6 anonim válasza:
En nem vagyok bipol. hanem klinikai depresszios, szerintem hasonlo gyogyszert szedunk, "lamotrigine" azt sokat irnak fel bipol.osoknak. Nekem is az van, es amiatt nem adhatok. Es raadasul en magasabb dozisban szedem 600mg. ami valoban a bipolosok mg-ja. A 800mg a teteje, azt epilepsziasoknak.
4/6 A kérdező kommentje:
küzdők**
2024. jún. 5. 01:12
5/6 A kérdező kommentje:
#1 Láttam a listát, amivel kezeltek nem volt rajta
2024. jún. 5. 01:13
6/6 A kérdező kommentje:
#2 Ezt nem tudom honnan veszed, de nagyon nagy butaság. A bipoláris zavar nem az, hogy egy csettintésre bekattan az ember és hadonászni kezd. Ez egy depresszióból és mánia/hipomániából álló hangulat zavar. Míg igen, lehet a mánia része agresszió, nem csettintésre jön elő bármi előjel nélkül
2024. jún. 5. 01:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!