Miért így működnek az orvosi rendelők a mai napig?
Vidéki város, papíron reggel 9-től van rendelés 13-ig. Viszont legkésőbb 11-re oda kell menni mindig, mert 11 után más elfoglaltságuk van, 12-től ebédelnek, és utána teszik le a munkát. Tehát a beteg tömeg beesik 9-re, összefertőzik egymást, jó ha a negyedét behívják vizsgálatra 11-ig, a másik negyede meg ottmarad, jön holnap, vagy megy a sürgősségire, ha valamilyen ellátást akar. A sürgősségin meg anyázzák a betegeket jogosan, hogy minden szirszarért idejönnek az
emberek.
És ez 25 éve is pont ugyan így nézett ki, mikor kicsi voltam. Emlékszem, hogy lázasan ültem anyummal a rendelőben, mert óránként 2-3 embert hívtak be, közbe meg nevetgéltek, kimentek cigizni, trécselni. Ezért fizetem a rohadt sok TB-t, hogy kb. lottószerűen kapjuk az ellátást.
Ezt intézte a mindenkori kormány.
Meg ez így sokaknak jó, és természetes.
Azért van így, mert nincs se lehetőség, se presszió a változástatáshoz.
A személyzet akkor is megkapja a pénzét, ha 5 ember lát el, akkor is ha 10-et.
A covid miatt úgy elkényelmesedtek, hogy az felháborító. Távgyógyítás van, meg időpont foglalás. A szomszéd faluban csak neten lehet időpontot foglalni... Nálunk a rendelő szinte elérhetetlen. Csak úgy odamenni nem lehet, a telefont meg nem veszik fel.
Olyan, hogy orvos kimegy ágyban fekvő beteghez már nem létezik. (Régen ez természetes volt).
Nálunk elérhetők telefonon, emailben hamar válaszolnak (rendelési időben persze), ha tényleg ellátást igényel a dolog, aznapra vagy másnapra behív az orvos. És kijár a fekvőbetegekhez is (legalábbis nekem úgy tűnik).
Nagyon eltér, hogy hol milyen állapotok uralkodnak.
Nem TB-t fizetsz, hanem eü.adót. Az adót pedig nem az eü-be forgatják.
Ezt a kérdést pedig a jó sok éve hatalmon lévő kormány fejének kellene feltenned. Tudod, aki szerint minden rendben az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!