Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért így működnek az orvosi...

Miért így működnek az orvosi rendelők a mai napig?

Figyelt kérdés

Vidéki város, papíron reggel 9-től van rendelés 13-ig. Viszont legkésőbb 11-re oda kell menni mindig, mert 11 után más elfoglaltságuk van, 12-től ebédelnek, és utána teszik le a munkát. Tehát a beteg tömeg beesik 9-re, összefertőzik egymást, jó ha a negyedét behívják vizsgálatra 11-ig, a másik negyede meg ottmarad, jön holnap, vagy megy a sürgősségire, ha valamilyen ellátást akar. A sürgősségin meg anyázzák a betegeket jogosan, hogy minden szirszarért idejönnek az

emberek.

És ez 25 éve is pont ugyan így nézett ki, mikor kicsi voltam. Emlékszem, hogy lázasan ültem anyummal a rendelőben, mert óránként 2-3 embert hívtak be, közbe meg nevetgéltek, kimentek cigizni, trécselni. Ezért fizetem a rohadt sok TB-t, hogy kb. lottószerűen kapjuk az ellátást.

2024. máj. 28. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
37%

Ezt intézte a mindenkori kormány.

Meg ez így sokaknak jó, és természetes.

Azért van így, mert nincs se lehetőség, se presszió a változástatáshoz.

A személyzet akkor is megkapja a pénzét, ha 5 ember lát el, akkor is ha 10-et.

2024. máj. 28. 11:44
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Nincs mindenhol így. Ennek nem a kormányokhoz van köze, hanem a helyi ellátókhoz (orvosok, intézetvezetés).
2024. máj. 28. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

A covid miatt úgy elkényelmesedtek, hogy az felháborító. Távgyógyítás van, meg időpont foglalás. A szomszéd faluban csak neten lehet időpontot foglalni... Nálunk a rendelő szinte elérhetetlen. Csak úgy odamenni nem lehet, a telefont meg nem veszik fel.

Olyan, hogy orvos kimegy ágyban fekvő beteghez már nem létezik. (Régen ez természetes volt).

2024. máj. 28. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk elérhetők telefonon, emailben hamar válaszolnak (rendelési időben persze), ha tényleg ellátást igényel a dolog, aznapra vagy másnapra behív az orvos. És kijár a fekvőbetegekhez is (legalábbis nekem úgy tűnik).

Nagyon eltér, hogy hol milyen állapotok uralkodnak.

2024. máj. 28. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
80%
Nyomd fel őket. Van most ez a kommandó, aki ellenőrzi a dokikat, hogy ott vannak-e, hátha meglátogatják őket. Ezzel együtt is, én jól benyitnék 12-kor is, ha aztán pattognak, jól kiosztanám őket.
2024. máj. 28. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem TB-t fizetsz, hanem eü.adót. Az adót pedig nem az eü-be forgatják.

Ezt a kérdést pedig a jó sok éve hatalmon lévő kormány fejének kellene feltenned. Tudod, aki szerint minden rendben az országban.

2024. máj. 31. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!