Érettségi felkészítők hogy működnek?
Értem ez alatt, hogy a tananyagot tanítják, vagy konkrétan az érettségire készítenek, azzal a feltételezéssel, hogy az "alapok" megvannak, csak be kell őket gyakorolni?
És szerintetek melyik a jó? Kémia és biosz.
A felkészítést szervező oktatási intézményt kell keresni.
Másrészt az önálló tanulás elhanyagolhatatlan. De ha te ennyire életképtelen vagy, akkor neked még érettségid sem lesz...
Az azért már mindennek a teteje, hogy 5 sor alapján, ismeretlenben lehülyézel és elkezdel sértegetni!
Csak az nem érti a kettő közt a különbséget, aki ennyire egysíkú. Az érettségire felkészítés alatt azt értettem, hogy kiosztják az előző évek írásbelieit, hogy oldd meg 'azt jól van.
A tanananyag tanításán meg azt értem, hogy veszik a követelményeket és végigmegyünk mindenen és csak utána, ha végigmemtünk, oldjuk meg a feladatokat.
A kettő NEM ugyanaz!
Az, hogy a tanulás elhanyagolhatatlan... írtam valahol, hogy nem?!
Szomorú egy életed lehet, ha ennyi örömöd van mások sértegetésében.
"Az érettségire felkészítés alatt azt értettem, hogy kiosztják az előző évek írásbelieit, hogy oldd meg 'azt jól van."
Ezt semmiképp sem hívnám érettségi felkészítésnek. Magad is letöltheted a korábbi feladatsorokat, megoldhatod, és ellenőrizheted. Ehhez nem kell tanfolyam.
"Láttam olyan tanfolyam-toborzót, ahol ezt írták/ígérték. "
Akkor az olyan is. Főleg kémiából, ott kezdődik az egész, hogy külön-külön minden témakört át kell venni, a hozzá tartozó számításokkal együtt. Érettségi feladatsorokból ezt nem lehet megtanulni, mert a javítási útmutató az elmélet és a számítási háttér megértéséhez kevés.
Arról nem is beszélve, hogy a kémiai kísérletekre is szükséges a fölkészítés, merthogy szóbelin azokat is be kell mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!