Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nincs bejelentett munkám,...

Ha nincs bejelentett munkám, akkor milyen formában tudok háziorvoshoz menni és az mit tud felírni nekem?

Figyelt kérdés

Ugye nincs TB támogatásom, az nem aggaszt hogy így drága az ellátás ki tudom fizetni… Csak fogalmam sincs, hogy mi a menete az egésznek.

A jelenlegi lakhelyemen (5 éve lakom itt) nem is vettem még igénybe semmilyen orvosi ellátást, tehát nem tudom hogy be vagyok e regisztrálva az orvoshoz, kell e egyáltalán ilyesmi vagy mindenki tartozik egy adott háziorvosi rendelőhöz a lakhelyéhez közel?

Igazából bakteriális felső légúti fertőzésem van, s erre szeretnék gyógyszert felíratni… Akivel együtt élek, bejelentett munkahellyel rendelkezik és Ő volt orvosnál, diagnosztizálták, stb.

Kapott antibiotikumot, ahhoz probiotikumot, stb.

Nyílván nekem is ugyanez a felső légúti bakteriális fertőzésem van, hiszen teljesen ugyanazok a tünetek és senki mással nem érintkeztem, csak vele, mivel hogy egy háztartásban élünk. Amúgy meg 10 éve nem voltam beteg még a torkom sem fájt gyerekkorom óta soha…

Ha neki a gyógyszerek TB támogatásra ilyen 1500 forint körül voltak, akkor gondolom nekem sem lehet ilyen pár tízezer forintnál több, de ez igazából nem is számít… Csak fogalmam sincs, hogy mi a módja, vagy hogy van e módja, hogy így írassak fel gyógyszert.

Az Ő gyógyszereiből bevenni nagy felelőtlenség lenne, például mert ha nem szedi végig azt az adagot amit kiírtak neki, akkor súlyosbodhat az állapota is (ahogy az enyém is, ha keveset szedek be), szóval ilyesmi nyílván nem megoldás.

ápr. 19. 08:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
#20, miért ennyire durván? Nem is ismered őt.
máj. 19. 13:51
 22/24 anonim ***** válasza:
Nem is kell ismernem. Egy szimpla élősködő.
máj. 19. 14:30
 23/24 árokpart ***** válasza:
22-es Te is kerühetsz és bárki hasonló helyzetbe. A politikusok szerinted nem élősködőek?
szept. 6. 21:17
 24/24 anonim ***** válasza:
Én nem kerülhetek ilyen helyzetbe, mert nem vagyok f.sz. A kérdező egy adót nem fizető a társadalmon élősködő parazita. Bőven tudna fizetni, csak nem akar.
szept. 6. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!