Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nincs bejelentett munkám,...

Ha nincs bejelentett munkám, akkor milyen formában tudok háziorvoshoz menni és az mit tud felírni nekem?

Figyelt kérdés

Ugye nincs TB támogatásom, az nem aggaszt hogy így drága az ellátás ki tudom fizetni… Csak fogalmam sincs, hogy mi a menete az egésznek.

A jelenlegi lakhelyemen (5 éve lakom itt) nem is vettem még igénybe semmilyen orvosi ellátást, tehát nem tudom hogy be vagyok e regisztrálva az orvoshoz, kell e egyáltalán ilyesmi vagy mindenki tartozik egy adott háziorvosi rendelőhöz a lakhelyéhez közel?

Igazából bakteriális felső légúti fertőzésem van, s erre szeretnék gyógyszert felíratni… Akivel együtt élek, bejelentett munkahellyel rendelkezik és Ő volt orvosnál, diagnosztizálták, stb.

Kapott antibiotikumot, ahhoz probiotikumot, stb.

Nyílván nekem is ugyanez a felső légúti bakteriális fertőzésem van, hiszen teljesen ugyanazok a tünetek és senki mással nem érintkeztem, csak vele, mivel hogy egy háztartásban élünk. Amúgy meg 10 éve nem voltam beteg még a torkom sem fájt gyerekkorom óta soha…

Ha neki a gyógyszerek TB támogatásra ilyen 1500 forint körül voltak, akkor gondolom nekem sem lehet ilyen pár tízezer forintnál több, de ez igazából nem is számít… Csak fogalmam sincs, hogy mi a módja, vagy hogy van e módja, hogy így írassak fel gyógyszert.

Az Ő gyógyszereiből bevenni nagy felelőtlenség lenne, például mert ha nem szedi végig azt az adagot amit kiírtak neki, akkor súlyosbodhat az állapota is (ahogy az enyém is, ha keveset szedek be), szóval ilyesmi nyílván nem megoldás.

ápr. 19. 08:37
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

#10. Nekem is fura, nem tudom mi lehet mögött.

Lehet meg kéne kérdeznem egy ügyvédet erről, csak semmi kedvem ehhez az egészhez.

ápr. 19. 10:03
 12/24 A kérdező kommentje:
Mondjuk 4 ingatlanom van, nem tudom hogy ez be tud e valahogy kavarni ebbe, de telefonszámlám kívül még nem fordult elő, hogy nem a lakcímemre küldték.
ápr. 19. 10:05
 13/24 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy egy olyan cím van a rendszerükben ahol már nem is élsz... Egyébként meg ha van ügyfélkapud, akkor a tárhelyedre pl. ilyenek szoktak érkezni.
ápr. 19. 10:06
 14/24 anonim ***** válasza:

7# Akinek bejelentett munkahelye van, az minek fizet sok tízezer forintot szerinted, akkor is ha évekig nem beteg?!

Biztos nem jó kedvéből. :D

Ráadásul ha beteg leszel és normális ellátást akarsz úgyis magán dokihoz fogsz menni. Szóval ez kb tényleg azért van, hogyha baleset ér vagy ne adj isten jön egy komolyabb betegséged, legyen ellátásod.

Most tegyük fel, el üt egy autó. Nyilván ellátnak, de a költségeket kifizettetik veled utána. Akkor csak jobban megéri havonta befizetni az a 10 ezer forintot. Nem?

ápr. 19. 10:10
 15/24 anonim ***** válasza:
Menj be NAV-hoz és rendezd le.
ápr. 19. 10:39
 16/24 anonim ***** válasza:

Van könyvelőd is? Az ebev.nav.gov.hu -n le tudod kérdezni az egyenlegedet.

Az EgészségAblak applikációban meg megnézheted a TB lámpádat és a háziorvosodat is.

ápr. 19. 11:43
 17/24 anonim ***** válasza:
Előfordulhat hogy nyitott jogviszony miatt nem küld a NAV csekket, mert így nem tudja előírni. Rengeteg ilyet látok, hogy valaki már rég nem dolgozik egy bizonyos helyen csak nem lett lezárva a jogviszonya, az ügyfél meg nyilván nem is tud róla.
ápr. 19. 12:14
 18/24 anonim ***** válasza:
A fiam mikor eljött az egyik munkahelyéről aztán 2 hónapig nem dolgozott már kaptuk a NAV-tól a levelet hogy fizessen tb-t. Ez az ország nyugati részén volt. Egy ismerősöm a kelet országrészben él. Legalább 7 évig nem dolgozott és tb-t sem fizetett. Ő járt a körzeti orvosához. Kérdeztem hogyan ha nem fizet. Nevetett. Idézem: "Ó itt a fél város nem fizet, akkor senkit sem gyógyítanának?" Ezek szerint van különbség az orszaģrészek között. Nálunk még fél havit sem engednek el, keleten meg... kitudja?
ápr. 19. 14:55
 19/24 anonim ***** válasza:
Nekem 8 hónapnyi tartozásom van, kértem már rá részletfizetést, meg is adták. De addig is simán elláttak ha beteg voltam, és a gyógyszereimet is támogatottan kaptam. És semmilyen felszólítást nem kaptam soha, pedig nem ez volt az első eset.
ápr. 19. 23:00
 20/24 anonim ***** válasza:
Kérdező. Nagy eséllyel barna a TAJod. Ilyenkor a háziorvosnak az ég világon semmi teendője veled. Egy társadalmon élősködő suttyó vagy miért kellene ellátnia?
ápr. 21. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!