Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Előfordulhat,hogy ha valaki...

Előfordulhat,hogy ha valaki altatásos műtét előtt nem mondja el az aneszteziológusnak,hogy napi 0.5 mg Frontint szed,akkor baj lehet a műtétnél? Pl.túlaltatás vagy éppen megébredés?

Figyelt kérdés
Barátnőmnek műtétje lesz,de nem merte bevallani a dokinak,hogy naponta-kétnaponta az alvászavara e miatt este bevesz egy 0.5 mg-os Frontint. Nem is akarja elmondani majd a műtét előtt sem,én viszont félek,hogy baja lesz az altatásnál.

ápr. 4. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
A kórházban is adhatnak ilyesmit premedikációnak, nincs mit szégyellni. De jobb, ha szól.
ápr. 4. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
33%
Nem viccből kérdezik meg műtét előtt se nem közvéleménykutatásból. Majd ha nem ébred fel többé akkor megtanulja, hogy nem titkolózni kell szakemberek előtt, hanem transzparensnek lenni.
ápr. 4. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha aznap még nem vette be, semmi jelentősége, mert amúgy is csak 4-6 óráig tart a hatása.
ápr. 4. 20:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából én sem értem miért nem meri bevallani. Ez azért nem kokain, sokan (sajnos) szedik. Ez egy plasztikai műtét lesz, amit mindennél jobban szeretne, és most már nem akarja elmondani, ha már eddig nem mondta, nehogy ne műtsék meg. Csak én ijedtem meg, mert vele voltam az első konzultáción, ahol rákérdeztek, hogy szed-e rendszeresen gyógyszert, és azt mondta,hogy nem. Állítólag altatásos műtét előtt egyébként is adnak, csak nyilván nem mindegy, hogy egy teljesen absztinensnek, vagy olyannak, aki már szedi jó ideje.
ápr. 4. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell bevallani a fronton szedését, mert az altatás előtt sok esetben rendelhet az orvos szájon át szedhető nyugtatót/altatót is, de ha nem ismert a kórelőzmény, akkor a két gyógyszer felerősítheti egymás hatását illetve nem várt komplikációk léphetnek fel az altatás során. Az is veszélyes, ha a hozzászokás miatt nem elég a kiszámított dózis (felébred a beteg), vagy ha túladagolják (vérnyomás esés, bradicardia). A saját érdekében be kellene vallalnia, a legtöbb esetben a fronton szedése nem kontraindikálja a műtéti beavatkozást.
ápr. 4. 21:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Na még este átbeszéltük,és mentőmegoldásként azt találtuk ki,hogy majd azt mondja a dokinak,hogy a konzultáció után jött egy stresszesebb élethelyzet és akkor kezdte el szedni. Így tudni is fognak róla,de hazugnak sem nézik. Remélem így nem lesz baj. Meg megígérte,hogy előtte 1-2 nappal már nem vesz be.
ápr. 5. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!