Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kiszabad kötözni a beteget?

Kiszabad kötözni a beteget?

Figyelt kérdés

Ma egy megyei kórházban láttam, hogy egy , vélhetően végstádiumú beteget a ct vizsgálat előtt a kezeit kikötötték.

Jol gondolom hogy ez nem normális dolog 2024-ben?

2024. márc. 18. 18:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
91%
Ezt kívülről nem lehet megítélni. Lehet, be volt nyugtatózva, azért nem volt magánál. De igen, történhetnek kegyetlenségek is, sokszor csak hanyagság és emberhiány miatt. Az ápolók, orvosok között is van, aki elhivatott és van, aki hiába lenne akár jó szakember ("szerelő"), nem emberséges, tárgyként bánik a betegekkel. Van olyan beteg, akit muszáj lekötni a saját érdekében (mint írták, ha pl. mentális beteg, demens) és olyan is van, akit ottfelejtenek órákra a hideg folyosón egy szál lepedőben. Sajnos voltam én is így kórházban és sokszor csak egy húsdarabként tologatják ide-oda a pácienseket, ilyen "apró" kellemetlenségekre meg nem figyelnek, mert egyszerre 30 helyen kellene lenniük pl. a betegszállítóknak is. Ja és olyan is van, hogy teljesen magánál lévő beteget a saját beleegyezésével kötöznek ki pl. ha nem altatásos műtétkor ha megijedne, ne tudja reflexből elhúzni magát vagy kisgyerekeknél is néha csak ez a megoldás vérvételnél vagy sima szemvizsgálatnál, ha nem együttműködő, de muszáj megcsinálni. Szóval ezer oka lehet.
2024. márc. 19. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!