Muszáj minden esetben lemennem a háziorvoshoz?
Tegyük fel benyaltam valami vírust vagy nagyon durván megfáztam. Szokásos tünetek pl: torokfájás+ slejm, bedugult fül, egész nap orrot fújok stb stb.
Eddig mindig berendelt megvizsgálni a háziorvos de nagyon utálok betegen utazni. Van otthon korábbról felírt gyógyszerek minden ami ilyenkor jó. Viszont munka miatt kellene az igazolás, hogy beteg vagyok.
Az nem lehetséges, hogy felhívom és elmondom mi a bajom és egyeztetek vele hét végere mondjuk egy kontrollt ha addiga jobban vagyok? Muszáj az elején is bemennem, hogy lefussuk a szokásos igen ez meg az a gond. Valszeg egy vírus és szedjek xy-t aztán viszont látas a táppénzpapírt meg majd megkapom ha visszamentem.
Szóval ha sima igazolást szeretnék csak tőle amivel tudom igazolni a munkahelyemnek, hogy valóban beteg vagyok. Akkor nem muszáj?
Csak mert 3-4 nap táppénzért nem szívesen kínlódok úgy, hogy annyi éjszakai pótlékom van ebben a hónapban, hogy kb semmit nem változik tőle a fiuzum...
Akkor is kell.
Ha mész dolgozni, vagy ha szabit veszel ki, akkor nem kell. De ha az orvosnak kell igazolni barmit, akkor nyilván nem fogja bemondásra utólag.
Értem! Köszönöm.
Ez az első munkaviszonyom és nem nagyon tudom még, hogy mennek ezek. Egy kollégám olyan háziorvosnál van ahol van egy nezes bejelentő rendszer. Be se ment csak kiírták betegszabira. Aztán elment a papírért amikor jobban lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!