Háziorvos ki tud írni éhgyomri vércukorvizsgálat mellé HbA1c vizsgálatot is a labor beutalóba?
Nem, a TB-t a KATA-s vállalkozók kórházi ellátására fizeted. Tudod, ők befizetnek össz-vissz 50 ezer adót havonta és kereshetnek éves szinten 18 milliót
Egy átlag keresetű pedig csak TB-re (most vonjuk össze őket) bőven több, mint 100-at fizet.
Magyarország.
Háziorvos sajnos nem tudja kiírni, szakorvos viszont igen. Például gasztroenterológus, endokrinológus stb.
Ennek az az oka, hogy a visszaéléseket akarják vele elkerülni, illetve nagyon drága mulatság lenne a rendszernek, ha a háziorvosok mindig mindenkinek kiírnák a speciális vérvételeleket.
Tudom, nem fer, sajnos ez van.
Vagy elmész szakorvoshoz, de oda általában sokat kell várni, vagy kifizeted a magán vizsgálatot.
Én nagyjából felváltva szoktam, ha az idő tényező a fontosabb, akkor foglalok magánt és 1-2 hét múlva meg is van az eredmény, meg a kiértékelés. Ha viszont ráér, mert csak kontroll vizsgálat, akkor kivárom a 3 hónap várakozási időt államiban a szakorvosra, és ő kiírja a speciális vérvételt.
Olyan minek szól hozzá aki nem ért hozzá?
Háziorvos vagyok, tudjuk kérni. Én rendszeresen szoktam. Nem is lehetne nélküle normálisan cukorbetegeket ellátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!