Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem lehet önkéntesen lemondani az egészségügyi biztosítást?

Figyelt kérdés
22 év alatt 1X voltam kórházban akkor is inkább csak elővigyázatosságból küldtek be, ha valami mégis úgy alakult magán ellátásba mentem. Miért kell kötelezően fizetnem azt amit nem is veszek igénybe? Arról nem beszélve, hogy a TB alapú ellátás minősége átlag alatti

2024. márc. 10. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk egykét dolgot

A tb-járulék NEM ADÓ, hanem járulék, ahogy a nevében is benne van! Az adó ellenszolgáltatás nélküli befizetési kötelezettség, kvázi "nem kapsz cserébe semmit", míg a járulékért igen! A 18,5%-ot meghatározott arányba dobják szét a Nyugdíj alap, Egészségbiztosítási alap, és a foglalkoztatási Alap közt, amiből orvosi ellátást kapsz, táppénzt, meg más tb-ellátást, a majdani nyugdíjadhoz szolgálati időt és alapot, meg ha esetleg elveszted a melód, álláskeresési támogatást.

És miért kell fizetni kötelezően?

Hát mert egész egyszerűen Mo.-n nem az öngondoskodáson alapuló, hanem a felosztó-kiróvó rendszer alapján működő tb-rendszer van.

2024. márc. 10. 19:41
 12/13 anonim ***** válasza:
67%

Nagy barom vagy az tuti

Az adót azért fizetjük hogy az ország müködését finanszírozzuk

Nem, nem azért fizetjük hogy legyen mit ellopnia a regnáló hatalmasságoknak!

Amugx meg nem kapod meg az egészségügyi ellátást sem amit ugye kifizetsz a jarulékoddal.

mert háát ha fél év egy ultrahang vizsgálat, vagy pl 3-4 év egy trédprotézis azt azért eléggé elégtalan szolgáltatásnak nevezhetjük

Az életeket megröviditő elmaradt kezelésekről még nem is beszéltünk.

Pl: Rengeteg ember nem kap megfelelő ellátást, és ezért veszti életét!

Ez azért eléggé kéne zavarja a gondolkodó embereket szerintem...

Engem pl qwára zavar!

2024. márc. 10. 19:58
 13/13 anonim ***** válasza:
90%

Csakakipcsak, kár volt 11-es lebaromoznod, mert az adó az tényleg egy ellenszolgáltatás nélküli befizetési kötelezettség.

Ez nem azt jelenti, hogy nem használják az ország működtetésére. (És természetesen lopnak is belőle; hogy neked is igazad legyen.)

Kb. úgy képzeld el, hogy te egy pici zsákfaluban laksz, valahol délen. Ahová sose fog elérni az autópálya, sose lesz iskola, infrastruktúra, vasút, talán kórház sem, uszoda pláne - ezeket építik többek között az adókból (igen, a tiedből is) -, és te nem reklamálhatsz, hogy Szeged mellett miért van minden, és a te faludban miért nincs semmi.

Szóval így működik az ellenszolgáltatás nélküli adó.

2024. márc. 10. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!