Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha TB tartozásom van most...

Ha TB tartozásom van most először, van/lehet valamilyen retorzió azon kívül, hogy vissza kell fizetnem?

Figyelt kérdés

febr. 5. 11:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Persze hogy akkor is, szeptember még messze van! A hozzád tartozó munkanélküli központba kell bemenned, és kérned hogy vegyenek munkanélküliként nyilvántartásba. Ott már jelezheted, adjanak papírt, amivel az örkormányzatnál kérheted hogy fizessék. Ha megvan az igazolásod, hogy munkakereső vagy, elmész oda is, és kéred hogy fizessék helyetted.
febr. 5. 17:53
 12/19 A kérdező kommentje:

Akkor mondjuk ebben a honapban es a kovetkezoben mehetek orvoshoz es felirhatja tamogatassal a gyogyszereimet? 1 havi egeszsegugyi szolgaltatas jarulek kotelezettseg elmaradassal?

Dokihoz febr 29 re van idopont gyogyszert meg meg kell rendelni mert nem az atlagos, igy sok gyogyszertarban elore rendelik meg a BENU ban is es kb 2 - 4 nap mire megerkezik. 29 meg pentek szoval kb ra kovetkezo heten kapnam meg tamogatott aron csutortok fele ami mar marcius?

A lenyeg inkabb hogy tamogatottan aron valthatom ki az e-receptet is es mehetek a dokihoz?

febr. 6. 20:35
 13/19 anonim ***** válasza:

Többen is mondták már, hogy 6 havi összegnek megfelelő elmaradás esetén érvényteleníti a NEAK a TAJ-számodat és onnantól kezdve fizetőssé válik számodra az orvosi ellátás. Addig nem. Addig ingyen ellátnak, és mindenféle támogatásra jogosult vagy, akár a többi állampolgár.

Ha valaki nagyon közel jár a TAJ-szám érvénytelenítéshez, akkor előtte a NAV szokott küldeni figyelmeztető levelet róla.

A járási hivatalnál kérvényezheted, hogy rászorultság alapján mentesítsenek a járulék fizetése alól. Ha megállapítják a rászorultságodat, arról állítanak ki egy hatósági bizonyítványt, és jelentik ezt a tényt a NEAK-nak is, aki onnantól kezdve már nem ír elő járulékot neked, maximum 1 évig.

Ezt a rászorultsági kérdést tudod megerősíteni azzal, ha munkanélküliként regisztrálsz a munkaügyi központban mielőtt a mentesítésért folyamodnál a járási hivatalhoz.

A járulék alóli mentesítés (ha megkapod) nem visszamenőleges hatályú, tehát az előtte felhalmozott tartozás ez által nem törlődik. Onnantól kezdve nem fog csak szaporodni.

febr. 11. 08:26
 14/19 anonim válasza:
Én sajnos nem fizettem amíg költöztünk és nem találtam munkát. Nyilván ez több hónap volt. Aztán lett munkám de a tartozás nyilván ott maradt. Egyszercsak azt vettem észre, hogy nem kaptam meg az utalásokat. Incassot tettek a számlámra, a fizumból is le vontak. Kértem részletfizetesi kérelmet elfogadták úgyhogy részletben fizetgetem. Nyilván folyamatosan kamatozott a tartozás plusz tettek rá végrehajtási díjat. Hát ez is egy tanuló pénz volt többet nem csinálok ilyet.
márc. 11. 12:12
 15/19 anonim ***** válasza:

14-es!

Azt kellett volna észrevenned, hogy kaptál előtte fizetési felszólítást, amiben valószínűleg ecsetelték, hogy végrehajtható a hátralék mindenféle további előzetes értesítés nélkül, ha a megadott X napig nem fizeted meg.

Ezeket mindig komolyan kell venni.

márc. 12. 04:59
 16/19 anonim válasza:
15# Igen kaptam,de sajnos későn jutott el hozzám ugyanis a régi címre küldték a levelet. A tulaj el küldte aztán gyorsan kértem részletfizetést de másnap ugye jött az incasso. Így vissza is kérhettem volna azt amit le vontak nagy összeget de kiderült hogy valamit nem ikszeltem be így beszámitották a részletbe.
márc. 12. 11:03
 17/19 anonim ***** válasza:

"ugyanis a régi címre küldték a levelet."

Ezeket az értesítéseket automata rendszer küldi. Nem küld régi címre. Mindig az aktuális bejelentett címedre küldi. Az országos lakcímnyilvántartóból veszi az adatokat.Tehát a szerinted régi címed volt az érvényes bejelentett címed lehetett akkor, amikor kiküldték.

"A tulaj el küldte aztán gyorsan kértem részletfizetést de másnap ugye jött az incasso. Így vissza is kérhettem volna azt amit le vontak "

Nem kérhetted volna vissza, mivel jogos volt az inkasszó. Egy fizetési kedvezményi kérelem akkor szünetelteti a végrehajtási eljárást, ha a kötelezettség esedékességét követő 8 napon belül nyújtják azt be. Ha ez a feltétel teljesül, és alatta érkezik inkasszóból pénz, az visszajár. Nem "tudják be" sehova, mert törvényileg nem tehetik meg. Ha mégis megtennék (maximum figyelmetlenségből tudom ezt elképzelni), akkor végrehajtási kifogást terjeszthetnél elő vele kapcsolatban -> Kapnád vissza a pénzt.

"hogy valamit nem ikszeltem be"

Érdekelne, hogy mégis mit...

márc. 13. 04:31
 18/19 anonim válasza:
Be mentem a navhoz és ott mondták hogy mivel az incasso előtt adtam be a kérelmet és el is fogadták így vissza igenyelhettem volna,de nem ikszeltem be valami jogról való lemondást vagy valami fellebbezést így nem kaptam vissza.
márc. 13. 05:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Értem. Tehát még nem volt jogerős a kérelemre helyt adó határozat, így az inkasszó jogosan volt kint alatta, hiába volt már bent a kérelmed.

A "valami jogról való lemondás" a fellebbezési jogról való lemondás lett volna. Ha azt beikszeled, akkor a jogerősítést gyorsítod meg vele, tehát valószínűleg már jogerős lett volna a kérelmedre hozott helyt adó határozat akkor, amikor inkasszóból a pénz beérkezett. Ilyen esetben valóban visszajárt volna az összeg, hiszen szüneteltette volna a kérelmed a végrehajtási eljárást és a végrehajtó automatikusan utalta volna vissza arra a bankszámládra, ahonnan az érkezett. Ez nem valósult meg addigra, így a beérkezett összeget jogosan számolta el a tartozásodra a NAV.

márc. 14. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!