1 év alatt 2 tömésem is kiesett, ugyanannál a dokinál lettek csináltatva- ilyenkor a dokiváltáson kívül lehet valamit tenni? Kompenzáció, retorzió
Igen. Kihúzatod a tömött fogaidat szájsebésszel, és soha többé nem fúratsz vagy tömetsz. Ezenkívül elcseszheted a hírnevét.. A fogorvosi kamaránál is bejelentheted, de sok értelme nincs.
Ha a fogat megfúrják, megtömik, tönkremegy benne a keringés, és az anyagcsereréje is leáll, és csak bajod lesz vele.
Fogmegtartó kezelés nem létezik..
Negyedévente kell ellenőrzésekre járni, meg magadnak is nézegetni, és ha repedést vagy érzékenységet tapasztalsz, akkor változtatni a táplálkozási szokásaidon, és a tisztántartásra fokozottan odafigyelni, mert pár hónap alatt magától regenerálódik ha még csak kezdődő a dolog...
Hidd el, ennél tisztábban nem tudom tartani a számat.
Tudom a helyes technikát, naponta többször fogat mosok, még többször öblögetek szájvízzel ( egy időben fogselymeztem is, de nem szeretem)
Az viszont érdekes, hogy van benn tömésem ~10 éve, amit más csinált ( akinek amúgy nagyon rossz hírneve volt a városban) és nincs probléma azzal a foggal.
Ezt a kettőt pedig egy sokkal jobb nevű hölgy csinálta és BAMM.
Az első amikor kiesett valóban éreztem, hogy nem zár jól- sajnos külföldön voltam, horribilis áron csinálták volna meg.
Itt a másodiknál, repedést, fájdalmat nem éreztem.
Annyi, hogy vasárnap óta kicsit érdesebb volt a felszíne ( metszőfog elöl).
Ma, fogmosás utáni öblítéskor egyszercsak a számban maradt a tömés fele....
Nem az a baj, nema tisztántartásoddal van baj, hanem azzal, ha van egyetlen tömött fogad is, akkor onnantól kezdve hiába tartod tisztána fogaidat, mert annaka belsejében vannak a baktériumok, és azt nem tudod tisztántartani. Húsz percenként meg nem moshatsz fogad egész nap.
Az összes valaha megfúrt vagy tömött fogadra vessél keresztet, és távolíttasd el őket, ha hosszú távon (13-15 év) jót akarsz magadnak.
A baktériumok a vérkeringésen keresztül is tudnak terjedni a fogágyban például egy tömött fog belsejéből egy egészséges fog gyökeréhez. Erről persze egy fogorvos sem beszél..
Pl megfázol, antibiotikumot szedsz, és utána le van gyengülve az immunrendszered... A tömött fogból a gócpontból, meg szépen áttelepszik pár baktérium a mellete levő egészséges fogba, és nem is veszel semmit észre mert belülről kezdi el szétrohasztani, aztán csak azt veszed észre hogy érzékeny, begyullad, fáj..
De ugyanígy rámehetnek a szerveidre, például a szívbillentyűre is ezek a baktériumok..
A szívinfarktus, a szívizomgyulladás és a rossz fogak között elég nagy összefüggés van.. Több tanulmányban is olvastam már ilyenekről..
hmm.. ez új nekem.
Eddig 4ből 3 fogam úgy lyukadt ki, hogy semmi jelét nem láttam, aztán egyszer csak beszakadta zománc és alatta szép kis lyuk tátongott már. Belülről-kifelé.
Erről miért nem beszélnek a fogászok?
Sokmindenről nem beszélnek sajnos...
A coccus törzsekről sem, amik magáta szuvasodást okozzák!
Egy pofonegyszerűen behatárolható baktériumtörzsről van szó, amit bizonyos élelmiszerek alapból tartalmaznak is, és nem a cukorka mega csokika.. azok csak tápanyagot adnak nekik!
Az erjesztett tejtermékekben fordul elő, és a kolbászfélékben!
Amikor fogat húznak, ezek az élelmiszerek meg vannak tiltva! Tudod miért?
Mert ezek a baktériumok a kihúzott fog helyén keresztül, képesek megtámadni az állcsontot is.
Ezeknek egy része képes csont evő baktériummá alakulni, és akkor vannak a bajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!