Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gyomortükrözést hogy lehet...

Gyomortükrözést hogy lehet túlélni?

Figyelt kérdés

Bódításban vagy bódítás nélkül v altatásban?

Ismerősök mondták, hogy nem jó a bódítás mert akkor még jobban fulladásos érzés jelentkezhet, altatás hosszadalmas. Fogalmam nincs mitévő legyek. Nem nekem lenne, hanem egy olyan személynek, aki pszichiátriai beteg és nem tudom melyikkel tennék neki jobbat. Mindenhogy rossz ez tudom, de hogy melyiket lehet a legjobban túlélni... nem tudom :((

febr. 1. 21:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de te hol élsz?!

Milyen sírós, könyörgős leveleket írni?

Tudod te egyáltalán, hogy annak mikor lenne eredménye?!

1 hónap mire talán valaki válaszra méltatna, de abból mire pénz lenne az minimum félév, ha nem több.

Meg nyilván azt fogják mondani, hogy ott az SZTK.

"Pánik rohama, epilepsziás rohama nem csak egy pánik betegnek lehet, miutan nem írtad hogy mi a betegség így nyílván pontos választ nem tudtam írni."

Egy pszichiátria betegség nem azt jelenti, hogy valaki " teljesen bolond", hanem inkább depressziós, skriofrén, de tünetei nincsenek, csak az, hogy depressziós, fél az ilyen vizsgálatoktól, de az altatástól is ugyanúgy fél ...

"Egyébként teljesen mindegy hogy mit írunk mert ezt nem te és nem is ő fogja eldonteni hanem az orvos aki kezeli és a gasztroenteorologus miután egyeztetnek."

Na est sem értem, hogy te miről beszélsz. De nem mostanában láttál kórházat.

Szerinted, majd a gasztroenterológus egyeztet a kezelőorvosával, azaz a pszichológián dolgozó orvossal? Ezt most ugye nem gondoltad komolyan? Szerinted bárki foglalkozik azzal, hogy kinek milyen előzmény betegsége van?! Ez Magyarország!

Biztos, hogy senki nem egyeztet senkivel.

Vastagbél tükrözésnél is tőlem NEM A KEZELŐORVOSTÓL kérdezték meg, hogy legyen e bódítás. Majd alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy vállalod a felelősséget te, NEM AZ ORVOS.

"Ha altatni kell akkor érdemes olyan magán kórházat keresni ahol van TB támogatás (is)."

Úgy látom még mindig nem érted. NINCS olyan kórház, ahol TB alapon van altatásban gyomortükrözés. TB alapon a bódítást lehet választani saját felelősségre, nem fogja a gasztoenterológus kikérni senkinek, egyik orvosnak sem a tanácsát, véleményét, semmit.

Magán úton van altatásiban lehetőség, aminek az árát írtam.

"Ha nincs más akkor pedig gyűjtsetek"

És megtudnád mondani, ha ilyen okos hozzászólásaid vannak, hogy miből kellene gyűjteni és mégis meddig? hónapokig vagy évekig?

Szerinted ez a vizsgálat ráér, ha majd egyszer lesz rá pénz? Vagy mit gondolsz meddig "gyűjtsünk"???

Ha pl. daganat, gyomorfekély stb. stb. probléma van az nem ér rá, arra, hogy gyűjtsünk aztán majd lesz vizsgálat.

Vastagbél tükrözést követően 2 hét múlva kapott időpontot gyomor tükrözésre. Akkor szerinted 2 hét alatt olyan paraméterekkel amit írtam honnan, hogyan gyűjtsünk?!

Mellesleg TAPASZTALATOKRA voltam kíváncsi, nem okoskodásra. Gyanítom, hogy te még egyik vizsgálaton sem voltál! Engem azt érdekel, hogy aki már VOLT mik a tapasztalatok. Ugyanis nem fogja az orvos eldönteni, hogy bódításban vagy ne bódításban legyen a vizsgálat. A beteggel döntetik el, előtte pedig aláíratják vele, hogy vállalja a felelősséget. Ez így működik. El ne képzeld, hogy majd az orvos telefonál meg kérdezget, megbeszéli másik orvossal, hogy mi legyen.

Engem az érdekel, hogy aki volt ilyen vizsgálaton bódításban vagy bódítás nélkül bírta jobban. Az altatást mint opciót azért írtam oda, ha valakinek abban van esetleg tapasztalata, de úgy látom neked egyikben sincs.

febr. 3. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Huha, gyanítom hogy sajnos neked is kéne felírni valami gyógyszert mert örököltél pár betegséget.

Voltam gyomortükrözésen egyébként igen, de mivel én nem vagyok mentálisan beteg így nyilván nem releváns az hogy nekem milyen volt.

A skizofrénia, depresszió nekem ne mond hogy egy “semmi extra” vagy hogy “nem komoly”.

Egyébként te tipikus példája van annak aki elfogadja a sz*rt és semmi érdemlegeset nem tesz csak panaszkodik. Először is keress egy jó orvost akkor, illetve igen, lèteznek SZTK-ban olyan orvosok akik egyeztetnek egymással mert a betegért vannak és mert ez nem játék. Mondjuk ehhez az kell hogy legyél határozott de tisztelettudó, ha pedig anyukád nem tud dolgozni ezek a betegségek miatt akkor a gyomortukrozes okozhat akár egy sokkot is ami ront a mentális betegségein.

Olyan emberek válasza nem lesz releváns akik egészségesek mentálisan, mert nem ugyanolyan.

És igen nekem volt munkanélküli anyukám, egyedül nevelt és tudott segélyt kérni. Muszáj volt neki minden lehetőséget kijátszani.

Sajnálom, elhiszem hogy nehéz neked, de az a baj hogy neked is valószínűleg kellene egy pszichiáter, minden rossz indulat nélkül.

febr. 3. 12:28
 13/15 A kérdező kommentje:

Sajnos nem jött be a tipped, nekem nincs szükségem orvosra.

Kicsi koromban is elvittek szakemberhez, amikor apukám meghalt, hogy lenne e bármi traumám és nem. Teszteket csináltattak velem, kitűnő tanuló voltam, egyetemmel is hamarosan végzek, csak sokat kell tanulni így néha vállalok munkát, de fixen eljárni napi akár 4 órát nem tudok.

Az, hogy nem szeretem, ha valaki hülyének néz valakit, mert fogalma sincs arról, hogy történik valami az egy másik dolog. Vagy éppen azért, mert fiatalabb vagyok. Az nem jelenti azt hogy hülye lennék vagy pszichológusra lenne szükségem. Ugyanis voltam nem 1-nél és ők is mondták, hogy nem örököltem semmi ilyesmit, tehát ha szeretnék járjak de semmi nem indokolja. Azt sem tudják megmondani anyukám honnan örökölte, vagy mi miatt alakult ki, mert a családban másnál nem volt ilyen betegség, de okoskodás helyett térjünk rá a valódi kérdésre.

"A skizofrénia, depresszió nekem ne mond hogy egy “semmi extra” vagy hogy “nem komoly”."

Te tudod vagy én aki ismeri???Arra céloztam, hogy a tipikus betegség pl. hanghallás, az hogy beképzelne dolgokat, ezek a tünetek nála nem állnak fenn

"Egyébként te tipikus példája van annak aki elfogadja a sz*rt és semmi érdemlegeset nem tesz csak panaszkodik."

Na ebből is látszik, hogy te milyen okosnak gondolod magad de semmiről nem tudsz, ami nem gond mert közöd nincs hozzá és nem is akartam ide kiteregetni, de ha ennyire okos vagy akkor megsúgom neked, hogy én felkerestem a háziorvost, az onkológust (igen oda is jár), nem egy magánorvost és MINDENKI elmondta, hogy teljesen feleslegen magán úton menni, ugyanis ugyanazok az orvosok végzik, és nem húzzuk az időt, mert ha nagy a gond, akkor cselekedni kell. Én gyerekkorom óta ápolom anyámat , nekem nem átlagos gyerekkorom volt, akinek a szülei segítenek, hanem fordítva. Nekem a határidő naplóm azzal van tele, hogy neki mikor milyen vizsgálatra, orvoshoz kell mennie és nem azzal, hogy én mikor kivel kávézzak.

"igen, lèteznek SZTK-ban olyan orvosok akik egyeztetnek egymással mert a betegért vannak és mert ez nem játék." Ezt te sem gondolhattad komolyan, de most úgy őszintén... Hol láttál te már olyat, hogy bármelyik orvos kikérné a pszichológus/ pszichiáter véleményét?!Nyilván sehol, csak próbálod előadni mit hogy kellene, de abba nem gondolsz bele, hogy életeket menthet az, hogy mikor kerül sor egy vizsgálatra. Ezért is szeretném, ha minél hamarabb lenne illetve az orvosok is elmondták, hogy ne keressek semmilyen magánorvost, ne húzzam az időt.

"Olyan emberek válasza nem lesz releváns akik egészségesek mentálisan, mert nem ugyanolyan."

Ugyanmár, hány ember tesz fel itt kérdést?

Privátban is írtak és igenis segítettek, nem úgy mint te aki halandzsázik itt összevissza nem is a kérdésre válaszol.

"És igen nekem volt munkanélküli anyukám, egyedül nevelt és tudott segélyt kérni" Enyém ne munkanélküli , sosem volt munkanélküli. Rokkant nyugdíjas, ami kevés pénz jelent. Senki nem fog erre segélyt adni mert te vagy éppen én ezt kitalálom, hogy neki nem jó az SZTK, hanem magán kell. Én igenis végig jártam minden lehetőséget, utána olvastam, kérdeztem, hogy nincs e más megoldás, de te tudod, hogy én tipikusan mibe törődök bele. Ha az a fajta lennék,akkor rád is hagynám amiket írsz, de nem. Nem szeretem, ha beszólnak olyan dologba amiről halvány fogalma nincs valakinek.

"Sajnálom, elhiszem hogy nehéz neked, de az a baj hogy neked is valószínűleg kellene egy pszichiáter, minden rossz indulat nélkül."

Ezt meg már inkább nem is kommentelném ,mert időm nincs már erre több.

Hál isten vannak akik adtak jó tippeket, nem ilyen badarságokat, hogy majd az egyik orvos megkérdezi a másikat. Hogyne persze. Szép és jó lenne, de ez a mai világban nem így működik. Aláíratnak egy papírt, vállald a felelősséget, biztos nem telefonálja körbe az orvosokat, hogy mi a véleménye.

febr. 3. 14:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta mi történt? Sikerült??
máj. 21. 19:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Jah, már nem vagy tag.
máj. 21. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!