Szerintem refluxom lehet, de félek a gyomortükrözéstől. Hogyan járjak utána?
Jó pár éve fáj a "szívem", amit ki is vizsgáltattam, semmi baja. Viszont nemrég láttam a neten, hogy a heartburn érzés a refluxra is visszavezethető. Elég gyakran jön vissza amúgy levegő, és a legdurvább, hogy az elmúlt 3 napban jóval kenesebb íze van, nagyon idegesítő. (szintén elvileg a refluxhoz kötik)
Viszont én nagyon félek attól, hogy ledugnak valamit a nyelőcsövembe, egy orvosság alig megy le, és max. altatásban bírnám ki (de ott még attól félek, hogy nem ébredek fel).
Egyébként voltam pszichológusnál is a halálfélelmemmel, ami mostanában nem jelentkezett, de ettől még nagyon vigyázok, hogy ne kerüljek olyan szitukba amik kockáztatják az életemet.
Aki volt hasonló helyzetbe, volt lehetősége más módon diagnosztizáltatni a refluxot? Ha nem csinálok semmit, kimarja a torkom és akár még rák is lehet belőle, így mindenképp meg szeretném oldani.
A táplálkozásom nem a legjobb, elég sok péksütit/csokit eszek, ezen próbálok változtatni. Viszont úgy érzem ez nem elég.
Ha tenyleg refluxod van akkor a legerosebb tableta:
A Nexium az atalakitja a savat vizelete...
Nekem gyarilag van refluxom, sajnos szuletesem ota nem zarodik rendesen a gyomorszaj :) A reflux altalaban evszak valtaskor jon elo de akkor aztan nagyon ott van.
Amit tapasztalok mikor elojon: faj a torkom egeto erzes es ha elhanyagolom az az erzesem hogy tudogyuladasom van.
Köszi szépen! :) Igen majd megyek oda is, de először háziorvoshoz terveztem, úgy tudtam kell a beutalója, de lehet végül nem is.
Te amúgy magánban voltál vagy állami rendelésen? (már ha van ilyen ezen a területen)
Köszi a válaszokat!
Utánajárok a bikarbónás dolognak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!