Tíz nap mulvára elő vagyok jegyezve vastagbéltükrözésre. A vizsgálat SZTK alapon megy majd és úgy tudom se altatás, se bódítás. Ebben az esetben mennyire fájdalmas a vizsgálat? Elsősorban tapasztalatokra lennék kiváncsi, de meghallgatok mindenkit.
Egyéni érzékenységtől is függ, és az önfegyelemtől.... Van akinek csak kellemetlen, van akinek nagyon fájdalmas
2024. jan. 14. 18:55
2/15 anonim válasza:
Egyszer voltam, bódítás nélkül végezték. Rendkívül kellemetlen amíg tart, kb. nettó 20 percre emlékszem. Abban a pillanatban, amikor kivették a szondát, minden rossz érzés elmúlt. Nem lesz kellemes, de ki lehet bírni. 72F voltam, amikor - először - végezték.
2024. jan. 14. 18:58
3/15 anonim válasza:
Emberfüggő, valakinek csak kellemetlen, én viszont 70 centinél megmondtam az orvosnak, hogy ezt most hagyjuk abba...
Nemrég volt vesekövem, ami legendásan fájdalmas, de még az sem ért fel ahhoz, amit tükrözésnél éreztem.
2024. jan. 14. 22:43
4/15 anonim válasza:
Egyéni tűrőképesség és gyógyszerezés kérdése. Egyes helyeken nospa+tramadol+algopyrin+dormicum négyest adnak intravénásan, úgy vagy "kiesik" az egész , vagy ha magadnál is vagy, bőven elviselhető (a dormicumra adott egyéni reakció függvénye). De hallottam olyat is ahol csak dormicumot adnak, vagy csak fájdalomcsillapítót és abból is csak egyet, na ott már vannak gondok, főleg az előbbinél ha magadnál vagy... de összességében túl lehet élni.
2024. jan. 14. 22:50
5/15 anonim válasza:
"nospa+tramadol+algopyrin+dormicum"
Nekem pontosan ezt adták, de a fájdalom kijózanított...Szerintem attól is függ ki csinálja és milyen a beled.
2024. jan. 14. 22:53
6/15 anonim válasza:
emberfüggő.
Nekem akkor fájt, amikor éppen gyulladt volt a beleim.
Levegőfújáskor eléggé fájni szokott. de ez emberfüggő, hogy ki mennyit bír, de gyulladt béllel biztos fájni fog. Lehet kérni bódítót.
2024. jan. 15. 12:08
7/15 anonim válasza:
A vizsgálat kb 10 percig tart, szóval nem olyan hosszú
2024. jan. 15. 12:11
8/15 anonim válasza:
Orvostól függ. Elég hosszan felnyomják, kellemetlen néha már fájdalmas is. Próbáld meg nem összenyomni a hasad közben és ne mozgolódj egy kicsit se mert még rosszabb akkor. Kitartást!
2024. jan. 16. 17:53
9/15 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy nekem gyomortükrözést, és vastagbéltükrözést
csináltak ezért én altatásban kértem úgyhogy semmit nem éreztem
az egészből ,a legkellemetlenebb az előkészítés vagyis a hashajtós
része volt. Ha túl lesz rajta tudni fogja ,hogy igazat írtam.
Egy vastagbéltükrözés össze sem hasonlítható azzal a bajjal
amit egy daganat tud okozni.Ha esetleg találnak polipot
azt a tükrözés során leszedik, de az orvos úgyis majd tájékoztatja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!