Ezzel a tsh értékkel kell kezdeni valamit, vagy még belefér?
Ma laborvizsgálaton voltam, általános labor volt viszont megkérte a háziorvos a tsh-t is mivel mostanában sokat híztam, fáradékonyabb vagyok, hullik a hajam stb.
Viszont nem gondoltam pajzsmirigygondra, mindent ráfogtam a pcos-re és az inzulinrezisztenciára, amit kb egy éve diagnosztizáltak nálam.
Amikor ezeket a betegségeket felismerték, a tsh-m akkor egyik alkalommal 4,1 utána pedig 2.8 volt a vizsgálatok alkalmával. Anti-tpo 20 és 40 (60-as felső határ mellett).
Ma 5,36 lett a tsh, a t4 pedig 12,4. T3-mat nem néztek.
Beszélek majd természetesen a háziorvossal, de most megijedtem egy kicsit. Járt már hasonló cipőben valaki?
Gond lesz a pajzsmirigyemmel is, vagy esetleg lehet köze ehhez is az ir-nek vagy a pcos-nek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ne hàziorvossal konzultàlj...
Keress egy jò endokrinologust èn most 4.9 tsh ra 75 mkg syntoxint szedek.
Plusz a t4 ertèkem is olyan mint a tièd ès az sem.jò mivel a hatàrertèk nagyobb èrtèlèhez kell közelebb lennie.
Mondjuk èn 22 es tsh val.es 9.8 as t4 el kezdtem.
2 hónapja.
De anno nekem is 5 nèl nem kaotam hormont es felcsúszott idôvel.az èrtèk.
Ja ès brutàll hullik a hajam panik sora jön ràm. Szorongàs.
Szàrad a bőröm plusz a fejbőröm.
Szóval hàziorvos hekyett endokrinologus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!