Ha a közgyógy igazolvány 2024. április 7.-én jár le, akkor mennyi idővel előbb kell be adni az új közgyógyra az igényt?
Figyelt kérdés
Egyáltalán be lehet-e adni előbb az újabb közgyógy igazolványra az igényt? Mivel alanyi jogon jár a közgyógy. De ezt is csak 4 évre kaptam meg. És most 2024 április 7.-én jár le. Viszont közgyógy igazolvány nélkül a havi gyógyszereim körülbelül 116 ezer Ft. Igen jól írtam az összeget! Van olyan speciális gyógyszer ani 99 ezer Ft havonta. És ez akkor csak egy gyógyszer. A többi meg havi 17 ezerbe kerül. Igy meg közgyógyra csak két recept után fizetek mindössze 6 ezer Ft. Azokért amikért fizetek azok nem írhatóak fel közgyógyra. Viszont a 117 ezer Ft nem tudom ki fizetni. Mivel rokkant nyugdíjas vagyok és a havi nyugdíjam mind össze 113 ezer Ft. Ez a 113 ezer is a 2024 január havi nyugdíjam. Tehát az emelés után. Tehát a kérdés adott. Mennyivel előbb lehet vagy kell be adni hogy folytonos legyen a közgyógy igazolványom. Vagy hogy 2024 áprlisában is tudjak gyógyszert íratni.jan. 9. 13:50
2/3 A kérdező kommentje:
1-es! A házi orvos NEM TUDJA. Azt mondta a házi orvos kérdezzem meg a kormányhivatalt. A kormányhivatalt meg kérdeztem! 60 nap az ügyintézési határidő, amely a beadás napjától számít! És a jelenlegi közgyógy igazolvány lejárta előtt 90 nappal már be lehetett volna adni. Szóval már 2024. január 7.-én be lehetett volna adni. Szóval a kérdésem már nem aktuális. De le írom, hátha másnak is jól jön az információ.
febr. 9. 10:53
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!