Ha van üzemorvosom, kell ugyanúgy háziorvos is?
Szlovákiából költöztem Magyarországra. Eddig ott csak háziorvosom volt és ha szerettem volna valamilyen orvoshoz menni, akkor mentem a háziorvosomhoz kérni egy papírt, amivel mehettem tovább ahhoz az orvoshoz, akihez kellett.
Itt viszont a munkámnak köszönhetően van üzemorvosom, így elég csak ő? vagy kell külön egy háziorvos is?
szeretnék nőgyógyászhoz menni, viszont nem tudom, hogy hogyan jussak oda el.
Még sosem voltam nőgyógyásznál.
Nőgyógyászhoz a körzeti rendelőben bejelentkezel és annyi.
Kell háziorvos is neked. Ahol be vagy jelentkezve lakni, ott megkeresed a te körzetedet és bejelentkezel a körzeti háziorvoshoz.
Sok szakrendelésnél szükség van a háziorvos beutalójára.
és mi szerint keressek háziorvost?
egyáltalán hogy kell? felhívok egyet és megkérem, hogy legyen a háziorvosom?:D
kell segítség:(
Mint válaszokban már szerepel, szükség van választott háziorvosra.
A lakóhelycímet, vagy tartózkodási hely címet ellátó háziorvos köteles elfogadni a jelentkezést, ha valaki bármilyen okból más háziorvost szeretne választani, akkor a megkeresett háziorvos eldöntheti, hogy elfogadja-e a jelentkezését, vagy sem.
Személyazonosításra alkalmas igazolvány (Magyarországon ilyen a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély és az útlevél is), lakcím igazolvány és a társadalombiztosítási azonosító jelet tartalmazó Hatósági bizonyítvány (TAJ kártya) szükséges hozzá.
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közli a szerződött háziorvosok adatait, ide kattintással érhető el: [link]
↑
• A H̲á̲z̲i̲o̲r̲v̲o̲s̲i̲ ̲s̲z̲o̲l̲g̲á̲l̲a̲t̲o̲k̲ linkre kattintva megnyílik a lista. Ennek az a hátránya, hogy csak a házorvosok székhely településeit tartalmazza, nincs benne, hogy milyen más egyéb területeket látnak el.
• A H̲á̲z̲i̲o̲r̲v̲o̲s̲i̲ ̲s̲z̲o̲l̲g̲á̲l̲a̲t̲o̲k̲,̲ ̲s̲z̲ű̲r̲h̲e̲t̲ő̲ ̲t̲á̲b̲l̲á̲z̲a̲t̲ linkre kattintva Excel táblázat töltődik le, ebben az ellátandó települések, területek is szerepelnek, azokra is lehet keresni, szűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!