Jogosítványhoz az orvosi alkalmassági vizsgálatok ért a háziorvos az előírtakon felül pénzt kért, ez mennyire jogos?
Figyelt kérdés
7200 fton felül 13000 ft-ot a látás vizsgálat, vernyomás merés és cukor vizsgálatért (tesztcsikra kellett pótolni)2024. jan. 3. 18:30
2/13 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Az alkalmassági meg van szabva mennyibe kerül.
3/13 anonim válasza:
Ezt milyen jogcímen kérte el? Nem tudok olyan jogszabályról ami ezt engedné.
4/13 anonim válasza:
Semennyire.
Megvan szabva hogy mennyibe kerül és pont. Vércukormérésről nem is hallottam még. Jó ha cukorbeteg vagy akkor más, de arra ott a laborvizsgálat, plusz akkor abban az esetben először a szakorvosnak kell adnia véleményt hogy az Ő részéről alkalmas vagy, és azt a háziorvosnak el kell fogadni. Szóval ez tuti fű alatti nyerészkedés, én jelenteném.
5/13 anonim válasza:
Eleve nem is értem, hogy pl. ha a cukor nem jó akkor is mi van, a tesztcsíkos nem releváns.
7/13 anonim válasza:
Jogtalan volt,számlát is adni kellett volna .
8/13 Szervizmérnök úr válasza:
Ezek valami extra vizsgálatok voltak, az egészségi állapotod miatt?
Mert például esetemben orvoshoz nem járok, csak jogosítvány miatt, a látásvizsgáló táblát gyorsan elhadarom, megméri a vérnyomást és meghunyászkodva aláírja a papírjaim.
Standard fizetés, kész.
9/13 A kérdező kommentje:
Nincs olyan jellegű egészségügyi problémám ami indokolta volna. Számlát természetesen nem kaptam. Én is elég naiv voltam... Milyen címen és hol tudnám jelenteni? Bizonyítani sajnos nem tudom.
2024. jan. 3. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!