Kètirányú mellkasröntgenen a vélemény, negatív tüdő és szívlelet. A diagnózishoz mégis azt írták:R9380-Egyéb megnevezett testrészek diagnosztikus képalkotó vizsgálatánál talált kóros leletek. Ebben az esetben ez mit jelent?
A magánleleten nincs ez a kód,csak az eeszt-be töltötték fel így,kèrdèsemre annyit mondtak a magánklinikán,hogy az automatikusan van hozzárendelve.
Járt valaki hasonló módon?
Ez azt jelentheti, hogy a röntgen felvétel valamilyen elváltozást, gyulladást, daganatot, vagy sérülést mutatott ki a vizsgált testrészen.
De a neten meg ilyen is van:
BNO-kód
R9380
Hivatalos név
Egyéb megnevezett testrészek diagnosztikus képalkotó vizsgálatánál talált kóros leletek
(Egyéb testrészűk képalkotó vizsgálatával talált kóros leletek)
Csoport
Diagnosztikus képalkotó és funkcionális vizsgálatok kóros leletei, diagnózis nélkül
Máshova nem osztályozott panaszok, tünetek és kóros klinikai és laboratóriumi leletek
------------------
Viszont ha azt mondták ez egy megszokott, hozzárendelt dolog, ami egy semmiség, akkor lehet úgy van, miért palástolnák a betegséget el? De hátha vki okosabb tud érdemben választ adni.
Igen,én is így értelmeznèm, csak nem értem,hogy a saját leletükön nem szerepel semmilyen kóros leletre utaló dolog,csak annyi,hogy negatív tüdő és szívlelet.
Miért kellene nekem az eeszt-be külön megnèznem,plusz ugyanaz a lelet szokott oda is felkerülni,de most ezzel a kiegészítèssel.
Értem, valamiért elmentünk röntgenre, nyilván valami kóros állapot miatt, elképzelhető hogy eszerint adták meg a bno kódot,magánhelyen voltunk,kutya nem kérdezte miért mentünk,de a lelet a mèrvadó.Azon minden bizonnyal szerepelne,ha gond lenne.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!