Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi történik ha nem fizetem a...

Mi történik ha nem fizetem a tb járulékot?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok. Több mint egy éve végeztem nappali tagozaton. Eddig pár munkahelyem volt, ami vagy időhiány vagy amiatt nem jött össze mert messze volt a lakóhelyemtől, rugalmas beosztás nélkül. Három hónapja nem tudok az utolsó óta találni végre egy fix megbízható helyet, azóta 5-10 ezret tudtam csak belefizetni, ma pedig kiküldték a 22 ezres tartozást. Én ezt nem tudom kifizetni, ilyenkor a 25 év alattiaknak nincs semmi lehetősége, hogy a járási munkanélküli hivatalnál kérjenek valamilyen támogatást?

2023. dec. 19. 14:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

8

Bocs, de nem hiszem el, hogy 50km-en belül nem találsz munkát. Legfeljebb neked megfelelőt. Ismétlem, kábé nulla végzettséggel ne válogass!

2023. dec. 20. 08:03
 12/25 anonim ***** válasza:
Ja és jogosult vagy alighanem keresetpótló támogatásra, amit szintén az önkormányzatnál igényelhetsz, és ha az egész család tök csóró, akkor közgyógyellátásra is jogosult vagy, és talán még másra is. Ezeknek mind érdemes lenne utánanézni.
2023. dec. 20. 08:43
 13/25 anonim ***** válasza:
De a közgyóggyal csak azután foglalkoznék, ha már a TB tartozás részletfizetéséről megállapodtam a NAV-val, vagy annak jogosulatlanságát tisztáztam, és azt elismerték.
2023. dec. 20. 08:45
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

12

"...ha az egész család tök csóró, akkor közgyógyellátásra is jogosult vagy..." - ugye ezt most nem mondtad komolyan... A közgyógynak a csórósághoz nem sok köze van. Milyen egészségügyi problémája van azon kívül, hogy nem talál a közelben neki megfelelő munkát? A közgyógy felé el se' indulj!

A keresetpótló meg kormányhivatali hatáskör, ha jól rémlik, nem önkormányzati. De tény, hogy álláskeresési regisztráció az ő esetében kellene hozzá.

2023. dec. 20. 09:03
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. Év végén kezet rázok azzal aki talál munkát. Hajrá! Napi szinten nézem az álláslehetőségeket, amire tudok jelentkezek de ahonnan nem keresnek azzal nem tudok mit csinálni.. Apropó, és köszönöm a tök csóró esetleges feltételezését. Megoldódott a tb probléma, hirtelen nagyobb összeghez jutottam. Kellemes Ünnepeket!
2023. dec. 20. 11:21
 16/25 anonim ***** válasza:
52%

15

Ja....Három hónapja év vége van...

Tök csóró...mint feltételezés, amikor az egészségügyi ellátásodat dobtad sutba...

2023. dec. 20. 12:00
 17/25 A kérdező kommentje:

#16 Ilyen sok a szabadidőd? Irigyellek, mert nekem megvan ám a dolgom vagy ha nincs találok.

Igen? Csak lehet hogy vannak fontosabb kiadások is, mint a sz*ros tb-t fizetni, hogyha ellátásra szorulok egy pár hónapig várjak az időpont időpontjának az időpontjára ;)

2023. dec. 20. 12:45
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem...nincsenek fontosabb kiadások, hacsak nincsenek gyermekeid. Nekem vannak és a hozzád hasonlók befizetései is hiányoznak ahhoz, hogy normális ellátást kapjanak...
2023. dec. 20. 13:12
 19/25 A kérdező kommentje:
DEm vannak fontosabb kiadások, főleg amikor sorra romlanak el a dolgok amiket pótolni kell. Nem az én befizetésem hiányzik hozzá, kérlek ez ügyben a kormányt vond felelősségre.
2023. dec. 20. 13:32
 20/25 anonim ***** válasza:

Hát ilyen esetben kell a nav-hoz menni egyből, hogy részletfizetést, vagy fizetési haladékot kérj.

A csóró (szleng, jelentése: szegény, nem az, hogy tolvaj) abból jöhetett, hogy elég régóta munkanélküli vagy, nem is nagyon volt érdemben munkád, és nem tudtad fizetni a TB-d.

De bocs, hogy komolyan vettelek, és segíteni próbáltam, valóban nem érdemelted meg.

2023. dec. 20. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!