Mi az oka, hogy bölcsességfogat a legtöbb fogorvos nem húz ki, hanem szájsebészhez küld?
Azért, mert ez egy száksebészeti beavatkozás, ahol lehet nem csak egy fogóval oldják meg a problémát. Igen sok komplikáció felléphet, amire egy fogorvosnak nem biztos, hogy van megfelelő eszköztára.
Csak egy példa: ha átszelel a felső bölcsességfog húzás után a luk, akkor össze kell varni.
Bárcsak engem is elküldtek volna szájsebészhez...
Múlt héten húzták, a fogorvos beadta az érzéstelenítőt majd nem kérdezett semmit úgy neki esett a fogóval, hogy azt hittem ott halok meg. Elkezdte cibálni, feszíteni, az asszisztensének nyomnia kellett vissza a fejemet mert már annyira rángatta, hogy a fejem is mozgott.
Aztán mikor kiszedte akkor kispriccolt a vér és konkrétan fojt mindenen lefelé aminek a láttán egy pár másodpercre az eszméletemet is elveszítettem.
Soha többet nem megyek oda vissza de még azt is meggondolom, hogy fogorvoshoz megyek e majd valaha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!