Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtét után csak azt monitorozz...

Műtét után csak azt monitorozzák, ami a posztop átadó lapon van?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egy családtagnak nemrég volt orrsövény műtéte, ami altatásban történt.

Mivel memória problémákra panaszkodik, kikértük az anesztes papírokat, ahol is a posztoperatív átadó lapon annyi van csak behúzva, hogy vérnyomást mérjenek fél óránként. Itt a kép róla: [link]

Én egy műtéti betegellátásban járatos segítségét szeretném kérni - ez most azt jelenti, hogy a beteget kihajították az osztályra és félóránként ránéztek vérnyomást mérni, aztán ha megfullad, megfullad?

Vagy vannak kötelező mérések minden altatott esetén, pl. vér-oxigén, amit fel sem írnak ide?

Köszönöm a válaszokat.

2023. nov. 7. 21:57
 1/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
14 óráig mérik így, de ez ott lehet maga a protokoll része, az altatás miatt, ez okozhat egyébként átmeneti memória zavart, de ez a post. op. lap nem zárja ki, hogy egyéb vizsgálatok is legyenek, vagy lehetnek. Ha a véroxigén a nagy kérdés, akkor majd vérből néznek vérgázt, esetleg ion szinteket. Sajnos mi azt innen nem tudjuk, hogy ott az ő állapota mit igényel, azt az adott osztály team-je kell eldöntse, az osztályos orvost kell kikérdezni ezekről.
2023. nov. 8. 07:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Őket kérdeztük, és mivel pesti magánklinika, természetesen minden is nagyon jól volt monitorozva (csak pert ne indítsunk), úgyhogy tőlük se fogom sajnos ezt megtudni.

Én annyit értek az egészhez, rövid úton nagy baj az alacsony véroxigéntől lehet, vagyis számítanék rá, hogy van SPO2 monitor mindenki ujján egy jó órát, miután kikerült a műtőből, főleg izomrelaxáns után.

Ha jól értettem amit írtál, akkor ezt az ujjra csíptetős SPO2 mérést nem zárja ki az, hogy a poszt op átadón csak vérnyomást jegyeztek be, igaz?

Nálatok mi a protokoll, minden kisműtét után néztek SPO2-t a műtőből kijövet?

Vagyis akkor feltehetőleg nem hazudott a klinika, tényleg nézhettek véroxigént műtét után és így ebből eredő kár nincs, csak az altatószer üt még.

2023. nov. 8. 12:07
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem tudom ott mi van, de ha valaki a műtét után oxigén hiányos tüneteket mutat, akkor kell ellenőrizni, vital paraméterekbe ez beletartozik, nem csak a vérnyomásmérés, de gondolom volt SPO2 mérés is műtét alatt. De ezek nagyon alap dolgok, nem hiszem, hogy ebben hibáznának.
2023. nov. 8. 12:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Műtét alatt sejtem minden megvolt, műtét után kérdéses a dolog sajnos. Ő maga nyilván nem emlékszik semmire, mert aludt.
2023. nov. 8. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!