Pánikbeteg (is) vagyok, és szorongok... Az átlag pulzusom 80 és 90 közt van, de néha felmegy 120-ra. Az nagy baj?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok, és szedek szívgyógyszert. Este 1x5mg bizoprorolt. Minden reggel megiszok 2-3 energiaitalt, annélkül nem lennék önmagam. Minden este legalább egyszer felmegy 120-ra. De ez addig is így volt, amíg nem ittam energiaitalt. Ez így rendben van? 130 kg vagyok, és nem sportolok. Nincs rá ingerem. Ráadásul a skizofrénia miatt kiürültem érzelmileg. Nem kéne több szívgyógyszert szednem? (Béta blokkolót) Gyakran megszédülök. És a vérnyomásom 130/85 körül szokott lenni. Anya azt mondta többet kell mozogni, és csökkenteni a cigit, de a betegségem mellett egy valamire tudok igazán erőt fordítani jelenleg, és az a tanulás. Az érzelmi kiüresedés miatt. Mit javasoltok?2023. nov. 2. 19:23
1/15 A kérdező kommentje:
Gyakran van halálfélelmem.
2023. nov. 2. 19:24
2/15 anonim válasza:
Miért nem az orvosaddal beszéled ezt meg?? Itt mi nem tudjuk neked mennyi gyógyszer kéne...
3/15 anonim válasza:
Nem gáz, csak tíz év múlva felrobban a szíved.
4/15 A kérdező kommentje:
Umm anyám a háziorvosom, és nem bízom benne. Többet szedtem, de azt mondta, minnél kevesebbet kell, mert káros. Az a baj, hogy (most megkérdeztem) és azt mondta, nem csak pánikolok, de tachykardiám is van, és erre kapom a szívgyógyszert. Vagyis valamennyire bízom benne, de szeretném meghallgatni más véleményét is erről. Főleg azért, mert a betegségem halálfélelemmel jár, indokolatlanul.
2023. nov. 2. 19:46
5/15 anonim válasza:
20 éves vagy felnőtt ember, szabadon válthatsz háziorvost!
6/15 A kérdező kommentje:
Nem, kizárólagos gondnokság alatt vagyok.
2023. nov. 2. 19:54
7/15 anonim válasza:
Szokj le az energiaitalról. Nem tesz jót az egészségeseknek sem, hát még annak, aki szorong vagy szívgyógyszert szed.
8/15 A kérdező kommentje:
Nem bírnám ki a napot nélküle sajnos
2023. nov. 2. 20:10
9/15 anonim válasza:
Ezt tedd le teljesen. Az energiaital erős szer, ezt mindenkit tudja, max néha egy doboz fér bele. A 120-as tachycardia pedig tényleg nem jó, vizet igyál a coffein helyett és rendeződhet a problema. Máshogy nem fog. Még a gyógyszert is lehet hogy abbahagyhatod, de szivritmzszavar gyogyszer mellé nem hiszem, hogy kéne innod. Meg a felesleget le kéne adnod, az is hozzájárul a tachycardiádhoz. Én is kitűztem az ideális BMI testsúlyom elérését, neked is hajrá. :)
10/15 gabor49 válasza:
én is igy vagyok sajnos csak idosebb vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!