Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A kórház előre jelezte, hogy...

A kórház előre jelezte, hogy ha vki speciális étrenden van, akkor arról vigyen orvosi igazolást, mert akkor tudnak biztosítani. (Cukorbetegség és vegetáriánus étrend igazolva.) Erre a kórházban azt mondták, hogy nem tudják biztosítani. Hogy van ez?

Figyelt kérdés

2023. okt. 30. 21:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez érdekes téma legalábbis számomra. Mert 2-es típusú diabéteszes vagyok vagyis cukorbeteg. És mióta ki derült hogy cukorbeteg vagyok azóta háromszor is voltam korházban. És mind a háromszor tudták biztositani a cukor mentes kaját. Igaz reggelire és vacsorára, kenyeret vagy zsemlét kaptam. De ebédnél mind annyszor diétás kaját kaptam. Sőt reggelire és vacsorára cukor mentes teát kaptam. Igaz édesítő szert nem biztosítottak a teához. Vagyis ugy kelletett meg inom a teát. De ebédnél mindig figyelve volt hogy diétás / cukor mentes kaját kapjak.
2024. jan. 3. 15:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Ott ilyen kaja volt: kenyér, margarin, zsemle, sajt, főtt sokszor tészta tejföllel, sajttal, lekvár, meggybefőtt, minden nap dobozos almalé (a kicsi), alma

Szerintem ez nagyon nem szénhidrát csökkentett, hanem éppen ellenkezőleg.

Lehetett volna inkább mindennap vmi zöld saláta, citromos víz, szerintem ez olcsóbb is lett volna, pl egy fél citrom, mint egy dobozos almalé, sorolhatnám, de mindegy, erről ennyit.

2024. jan. 3. 16:06
 13/14 A kérdező kommentje:
*sokszor főtt tészta
2024. jan. 3. 16:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! 11-es voltam! És mint említettem 2-es típusú diabéteszes vagyok! És igen nekem nem lenne szab ennem egyáltalán szénhidrátot, köztük: Kenyeret, tésztát, burgonyát. Ennek ellenére mindent kaptam! Kivéve cukros ételeket. De annyi féle diéta van, és annyi féle étel érzékenység van. Hogy azt egy közkórházban ahol napi átlag 1000 - 1500 fekvő beteg van. Ott lehetetlen mindenkire külön főzni. Általános diétás kaják vannak csak! Pl: Cukor betegeknek cukor mentes, vegetáriánusoknak hús mentes. De minden féle étel érzékenység van! A leg gyakoribbak a tej és laktóz érzékenység, vagy a mogyoró alergia. Szóval én is ahol bent fekütdtem, ott 1500 főre főztek. Na már most 1500 féle külön ételt nem lehet meg főzni! Ezért csoportokba szedve vannak a legfőbbek. Ha ez nem tetszik, rendelj othonról!
2024. jan. 3. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!